Glas Javnosti

REJV uprkos pandemiji: Nemačka zna kako spasiti klabing u doba korone

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Ako su klubovi zatvoreni, to ne znači da je Nemačka prestala da ide na "rejv". Prošlog meseca, u gradu Šitorfu, otvoren je prvi drajv-in disko na svetu, ispred jednog nemačkog kluba. Zapravo, ispred jednog od najpoznatijih klubova Nemačke, čuvenog "Indexa".

Nakon određenih procena da bi se većina nemačkih klubova tek otvorila krajem godine, klub "Index" je pokrenuo drajv-in diskoteku na otvorenom. Ovde su potom počele jednom nedeljno da se održavaju DJ sesije pod nazivom "Autodisco".

"Autodisco" ponudio Nemcima jedinstveno muzičko iskustvo

Ovaj rejv je izgledao nešto drugačiji od onog iz kluba.

Za početak, svi posetioci su morali da ostanu u svojim kolima, dok je između automobila postojao razmak u skladu preporuka javnog zdravlja.

Na snazi je bila zabrana prodaje alkohola i umesto plesa i njihanja na zvuke omiljene pesme, ljudi bi palili svetla, bacali konfete, palili baklje i putem razglasa prenosili svoje oduševljenje.

Čak su se neki parovi muvali tako što bi na balone ispisali broj svog telefona za razmenu.

Ulaz u klub je bio samo omogućen radi korišćenja toaleta, a ulazile su dve osobe maksimalno, i to sa obaveznim maskama. Ceo parking kontrolisali su zaposleni u klubu koji su se postarali da se svi prisutni pridržavaju izdatih mera.

DJ set obuhvatio omiljene pesme iz 90-ih

Na parkingu je bilo mesta za 250 kola, a po kolima (dve osobe) se plaćalo 35 dolara, sa dopunom od 15 dolara za svaku novu osobu.

S tim da je u kolima moglo da sedi najviše četvoro. Setovi su počinjali u 9 uveče dok je nebo još vedro i trajali malo posle ponoći, zbog ne uznemiravanja komšiluka.

(Izvor: B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR