Glas Javnosti

Reditelj Openhajmera otkrio da su ovo njegovi omiljeni filmovi

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Kristofer Nolan, poznati reditelj Openhajmera, priznat je po spektakularnim visokobudžetnim filmovima poput trilogije Inception i The Dark Knight.

Međutim, u nedavnom intervjuu za magazin Tajm, Nolan je podelio svoje omiljene moderne filmove koji dolaze iz nezavisne produkcije.

Na pitanje novinara o njegovim trenutno omiljenim filmovima, Nolan je bez oklijevanja spomenuo drame "Aftersun" i "Past Lives".


"Aftersun" je rediteljski debi Šarlot Vels iz 2022. godine, fokusiran na emotivnu vezu između 11-godišnje Sofi i njenog oca Kaluma. Nolan je pohvalio ovaj film koji je dobio brojna priznanja i nominacije, posebno za izvanrednu glumu Pola Meskala.

"Past Lives", u režiji Celine Song, takođe je rediteljski debi koji je privukao pažnju filmske zajednice. Ova romantična drama iz 2023. godine, inspirisana ličnim događajima reditelja, prati vezu dvoje prijatelja iz detinjstva kroz 24 godine. Greta Li, Teo Ju i Džon Magaro briljiraju u glavnim ulogama, a film je nominovan za Oskara u kategorijama najbolji originalni scenario i najbolji film.


Iako je Nolan opisao "Aftersun" kao prelep film, a "Past Lives" kao suptilan na prelep način, na pitanje o planovima za snimanje suptilnih filmova, reditelj je odgovorio negativno. Nolan je istakao svoju odgovornost da maksimalno iskoristi resurse koji mu stoje na raspolaganju, te planira nastaviti sa snimanjem visokobudžetnih filmova.


"Znam da ima toliko reditelja na svetu koji bi dali sve da bi dobili resurse, tako da osećam da imam obavezu da te resurse koristim na najproduktivniji i najinteresantniji način", naglasio je Nolan u intervjuu za Tajm.


Glas javnosti/I01H 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR