Glas Javnosti

PRVI PUT U ISTORIJI: Onlajn premijera novog Bajićevog filma 'Ime naroda' sa plejadom glumaca: Bandović, Laušević, Žutić (VIDEO)

Pop kultura
Autor:

Po prvi put u istoriji srpske kinematografije svi naši ljudi širom sveta imaće priliku da uživaju u online premijeri jednog domaćeg filma u isto vreme kada je i svečana premijera u Beogradu. "Ime naroda" u režiji Darka Bajića biće prikazano 12. novembra 2020. sa početkom u 20 časova na domaćoj striming platfromi Cinesseum.com.

„Zilion film“ producent filma „Ime naroda“ najavio je bioskopsku distribuciju filma u režiji Darka Bajića, i sceraniju Milovana Vitezovića za 12. novembar. Reč je o biografsko-istorijskoj drami o jednoj od ključnih ličnosti Novog Sada i srpske istorije uopšte – Svetozaru Miletiću.

U filmskoj priči o uglednom advokatu, član ugarskog parlamenta i doživotni borac za prava i nezavisnost Srba u austrougarskoj Vojvodini, lik Svetozara Miletića igra Ljubomir Bandović

U ostalim ulogama našli su se: Žarko Laušević, Katarina Žutić, Anja Pavićević, Andrija Kuzmanović, Nikola Ristanovski, Milutin Mima Karadžić, Dragan Petrović Pele, Ana Franić, Arpad Mesaroš, Radovan Vujović, Jovan Ristovski, Pavle Mensur, Ivan Bekjarev.

Nakon što je više puta politički osuđivan, borbu Svetozara Miletića nastavljaju njegova ćerka, prva žena novinar u Srbiji Milica Miletić i Jaša Tomić, Miletićev naslednik u Srpskoj narodnoj slobodoumnoj stranci koji će i proglasiti prisajedinjenje Vojvodine Kraljevini Srbiji 1918. godine. Ovo je priča o njima i njihovoj borbi.

U bioskopima je i horor „Tripozno“ o sedamnaestogodišnjoj Mili Kesler (Ketrin Njuton), koja pokušava da preživi krvožedne holove srednje škole u Blisfildu i okrutnost ekipe popularnih učenika. Ali, kada postane najnovija meta Kasapina (Vins Von), ozloglašenog serijskog ubice iz grada, tegobe koje je prate u završnoj godini postaju joj najmanja briga. Kasapinov mistični, drevni bodež prilikom njihovog susreta dovodi do toga da se on i Mili narednog jutra probude u telu onog drugog. Mili tada saznaje da ima samo 24 sata da se vrati u svoje telo, jer će zamena postati trajna i zauvek će ostati zarobljena u obliku sredovečnog manijaka. Jedini problem je u tome što ona sada izgleda kao ogromni psihopata za kojim je ceo grad u poteri, a Kasapin izgleda kao ona, dok željno iščekuje završnu žurku, gde planira da zadovolji svoj nezajažljivi apetit za krvoprolićem.

Publika može da uživa i u snimku opere iz Metropolitena gde se Ana Netrebko pojavljuje se u dugoočekivanoj ulozi Leonore, izmučene heroine u “Trubaduru”. Dmitri Hvorostovski se našao u ulozi Grofa di Lune, što dovodi do spoja ove dve ruske zvezde u Metu po prvi put nakon 2002. godine. Jonghun Li peva ulogu Manrika, oficira u vojsci vojvode Urgela, za koga se misli da je Acučenin sin, Štefan Kocan kao kapetan grofove vojske Ferando, dok Dolora Zajick daje svoj pečat liku lude ciganke Acučene.

U bioskopima Sinepleks u Beogradu, ali i širom Srbije i Crne Gore možete pogledati i sledeće naslove:

“The Doorman“ akcioni triler, a radnja prati ženu koja počinje da radi kao portir u zgradi u Njujorku, gde se sprijatelji sa jednom porodicom. Ali, kada banda lopova odluči da napadne tu porodicu i oduzme im sve njihove dragocenosti, ona je sve što stoji između njih.

Inspirisan istinitim događajima, Streljcov je priča koja će vas uveriti da se snovi ostvaruju. Do svoje dvadesete godine Eduard Streljcov je imao sve o čemu se može sanjati: talenat, novac, slavu i ljubav. On je zvezda u usponu sovjetskog fudbala. Cela zemlja očekuje pobedu od nacionalnog tima na predstojećem Svetskom prvenstvu gde će Streljcov da se suprotstavi velikom brazilskom fudbaleru Peleu. Međutim, neprijatelji sportiste uništavaju njegovu karijeru nekoliko dana pre nego što tim krene na događaj. Kada se čini da se njegova sportska karijera zauvek završila, Streljcov mora ponovo da uđe na teren i dokaže da je pravi šampion koji zaslužuje svačiju ljubav.

Aleksej Ratmanski vraća se na moskovsku scenu sa svojom novom produkcijom Šekspirovog klasika “Romeo i Julija”. U Veroni, rivalstvo između porodica Kapuleti i Montegi donosi krvoproliće u gradu. Vanvremenska priča Vilijema Šekspira, napisana 1595. godine, oduzima dah koreografijom i sjajnim uspehom Sergeja Prokofjeva. Njegovim poznatim melodijama, ritmičkom raznovrsnošću i univerzalnim temama, ova priča o nemogućoj ljubavi ostaje vanvremenski favorit, i ona je jedan od svetskih najpopularnijih baleta. Zvezdani nastupi Aleksandra Volčkova i Ane Nikuline dali su poseban sjaj ovom remek delu, učinivši besmrtnu priču o ljubavnicima iz Verone nezaboravnim iskustvom.

(Glas Javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR