Glas Javnosti

PROKLETSTVO GUČIJEVIH! Kako je tragična ljubavna priča ZLATNOG para modne industrije postala najpopularnija na svetu? (FOTO+VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Film "House of Gucci" jedan je od najiščekivanijih ove godine, a "crnu udovicu" Gučija ubedljivo je odigrala Lejdi Gaga.

Priča o jednom od najbrutalnijih ubistava u istoriji mode uskoro će biti prikazana na velikom platnu, a dok je svet jedva dočekao da vidi kako Lejdi Gaga izgleda u ulozi "crne udovice" Gučija, Patrizije Ređani, svaki novi detalj sa snimanja filma intrigirao je javnost. Četvrt veka otkako je naručila ubistvo svoga supruga Patricia će videti kako čitava priča izgleda iz očiju redatelja Ridlija Skota.

Patriciju je verno dočarala Lejdi Gaga koja je u glumačkim vodama još pre nekoliko godina oduševila sve, a nesrečnog Mauricija Gučija glumi Adam Drajver, o čemu je Glas već pisao.


Uz njih u filmu će se pojaviti Al Paćino, Selma Hajek, Džared Leto, Dćeremi Ajrons...
Ćerka vozača kamiona i pralje Patricia Ređani javnosti je bila potpuno nepoznata dok se 1973. godine nije udala u porodicu Guči, nakon čega je postala uticajna u italijanskim bogataškim krugovima, piše Dnevnik.hr.

Nakon 12 godina braka suprugu je ostavio zbog mlađe glumice Paole Franči, a službeno su se razveli 1994. godine. Sud je tada odlučio da će Guči bivšoj supruzi nakon razvoda mesečno isplaćivati džeparac od 100 hiljada američkih dolara.

Godinu dana kasnije, tačnije 27. marta 1995. Maurizio je upucan na stepeništu pred zgradom u Milanu u kojoj je bila njegova kancelarija. 

Na mestu je ostao mrtav, a mediji su istoga dana počeli da pišu o najbrutalnijem ubistvu u italijanskoj modernoj istoriji. 
Istražitelji su se dve godine borili s informacijama te su pokušali da dokuče ko je ubio popularnog modnog magnata. Ne samo da su tražili ubicu već i osobu koja je likvidaciju naručila.
Iako s tragičnim ishodom, ljubavna priča Patricije i Mauricija započela je veoma romantično. 
Svi su pisali o ženi koja neodoljivo podseća na Elizabet Tejlor, a ona je u intervjuima govorila koliko se ludo Mauricio zaljubio u nju. Kada je pristala da mu bude devojka Mauricio je Patriciji kupio crveni Ferrari na njen zahtev. Porodica Guči nije bila zadovoljna njegovim ljubavnim izborom.

Par je pred oltar stao 1972. godine, a zajedno su dobili dve ćerke - Alesandru i Alegru. Bili su glavni na svim žurkama u gradu i slovili za zlatni par modne industrije. Sve se činilo upravo savršeno. Kada je Mauricio preuzeo porodični posao, stvari između njega i supruge su krenule u propast. Na kraju su se rastali, a osim što je bila nezadovoljna godišnjom isplatom, Patriciji se nije svidjela ni činjenica da se Mauricio zaljubio u Paolu Franchi, s kojom je planirao i da se venča. Bojala se da će upravo Paola preuzeti sve i da će ona sama ostati bez novca i moći. Paola je nakon ubistva sumnjala u Patriciju, a na kraju je policija to istražila i kako je Patricia pisala dnevnik, nije pazila na sve detalje i upravo zato su je otkrili.

Ređani nije mogla da pretpostavi da će upravo njena priča biti pretočena u jedan od najočekivanijih filmova 2021. godine, a njeno prikazivanje u bioskopima zakazano je za 24. novembar. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR