Glas Javnosti

PRODUCENTI I GLUMCI PORUČILI DANIJELI ŠTAJNFELD: Važno je da se kaže ko je SEKSUALNI PREDATOR!

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Srpski velikani u filmografiji, producenti, glumci, oglasili su se i podržali koleginicu Dnijelu Štajnfeld da obelodani ko je seksualno napastvovao da bi dobila ulogu, a neki od njih su: Maksa Ćatović, Gaga Antonijević, Lazar Ristovski... i mnogi drugi.

Bura koju je u javnosti izazvao dokumetarni film Danijele Štajnfeld, "Zaceli me", a u kome glumica koja je na vrhuncu slave otišla iz Srbije za Ameriku i mnogo godina kasnije otkrila da ju je silovao "moćnik iz filmske industrije", ne jenjava.

Danijela u filmu nije otkrila identitet čoveka za koga mnogi tvrde da je poznat u filmskim krugovima kao seksualni predator.

Glumici su koleginice pružile otvorenu podršku i savetovale je da kaže ko je silovatelj, ona je u međuvremenu ponovo otišla za Ameriku, a sad su se oglasili i muškarci, neki od najuticajnih ljudi domaćeg filma, i dali odgovor na pitanje: ko je moćnik koji je silovao glumicu?

- Stvarno nisam u toku, ne znam ni ko su moćnici srpske kinematografije - kratko je odgovorio glumac Mima Karadžić.

- Zahvaljujem Kuriru na insistiranju na ovoj važnoj temi. Strašno je to što se dogodilo Danijeli, ali je prisutno u svim sferama društva. Važno je da ona izađe sa imenom, a posebno ako ima snimak. U protivnom, nije dobro iznositi ovako ozbiljne optužbe. Mislim da je dobro da kolege, zbog slučajeva seksualnog zlostavljanja i mobinga, kad uoče ovakva ponašanja na setu, makar ona dolazila i od producenta, to automatski prijave, i da se solidarišu. Sutra će biti tvoja sestra ili kćerka u ekipi. Muškarci moraju da štite svoje koleginice i važno je da se podigne svest o tome da su takva ponašanja nedozvoljena - ispričao je reditelj Predrag Gaga Antonijević.

Lazar Ristovski deli Gagino mišljenje.

- Nije moje da pretpostavljam. Preozbiljno je to da bi se na ovaj način komentarisalo. Neka pravosuđe reši taj problem. Bojim se samo da će biti onih koji će iz kolegijalnih razloga da razumeju silovatelje. Čudna smo mi branša. Često nemoralna. Neka oni koji nalaze opravdanje za to samo pomisle na svoje sestre i kćerke - rekao je glumac, reditelj i producent.

O ovoj temi narednih dana će se oglasiti glumci Radoš Bajić i Dragan Bjelogrlić, dok Bjelini saradnici tvrde da glumac i reditelj smatra da Danijela treba da otkrije identitet osobe koja ju je silovala.

Producent Maksa Ćatović ponovio je da se užasava kolega kao što je seksualni predator iz filmske industrije.

- Nisu mi jasni takvi muškarci koji to koriste da dođu do seksa. To je uradio neki umobolnik, seksualni manijak i predator. Takvima nije mesto u javnom životu. Dešava se to i u mnogim firmama, ali u javnom poslu ima posebnu težnu, a mi bi prvi trebalo da damo primer da se to iskoreni i da takav način iskorišćavanja žena više ne postoji - kaže on.

(Glas javnosti/Mondo)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR