Glas Javnosti

PROCURIO SNIMAK, KRALJICU LEČE IVERMEKTINOM! Srpska pevačica i antivakserka likuje (FOTO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Vest da je britanska kraljica Elizabeta II (95) pozitivna na kovid-19 privukla je veliku pažnju medija, ali je izazvala širenje teorije zavere, zbog uredničke greške u australijskom televizijskom programu.

Naime, zbog greške tokom prikazivanja pokrivalica u prilogu, emisija "A Current Affair" sugerisala je da kraljica prima lek ivermektin koji je popularan među antivakserima i "korona skepticima" i za koji su zdravstveni zvaničnici više puta naglasili da se ne koristi u lečenju protiv kovida 19.

 Uredništvo televizije "Nine Network" brzo se izvinilo zbog greške i ponovo uredilo segment o kraljici, rekavši da "ne sugerišu da kraljica koristi ivermektin". 

U prilogu TV  su prikazani lekovi „sotrovimab“ i „stromektol“, koji u sebi sadrže tri miligrama  „ivermektina“. Ubrzo je taj video-isečak postao viralan na Tviteru i iskorišćen za tvrdnju da se kraljica Elizabeta leči „ivermektinom“.Iako je i sam lekar tvrdio da je njegova izjava pogrešno protumačena, to nije ostalo nezapaženo kod srpskih Tviteraša, pa ni kod pevačice Rade Manojlović koja je poznata antivakserka.

Ona je podelila pomenuti isečeni klip sa izjavom doktora i napisala da klip treba objavljivati svaki dan.Nije dovoljan jedan tvit niti jedan niz za sve uvrede, poniženja i omalovažavanja ljudi koji su pokušali da se leče “ivermektinom” (i izlečili se), za sve progone i otkaze koje su dobili lekari koji su njime lečili ljude, a tek da ne pominjemo koliko je potencijalno života moglo biti spaseno da je uvršten u protokol lek koji je tolikim ljudima širom planete dokazano pomogao (od Indije, Japana, Ekvadora itd)… – napisala je Rada u prvom tvitu.

– Evo, sad je dobar i za englesku kraljicu… Meni je samo krivo što narod sebe sam naziva stokom, odnosno konjima, odbijajući da prihvati da se elita leči upravo tim “ivermektinom”. Umesto da se zapitaju šta ovde nije u redu, ismevaju ljude koji od početka govore o svemu ovome što se upravo na njihove oči događa. Prevara veka – dodala je pevačica.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od Vlada u 25.02.2022 09:30:28 h
     0 
Jel ova Rada prirodno glupa ili se pravi,koja lobanja čoveče za istraživanje.