Glas Javnosti
posta

Prljavo kazalište ćemo pamtiti po ovim HITOVIMA, a otkriveni i dramatični razlozi raspada slavnog benda (FOTO+VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Zagrebom je dramatično proteklih dana kružila vest kako Prljavo kazalište odlazi u istoriju, da su se razišli članovi, da je došlo do svađe i da Jasenko Houra pravi novi bend.

Priča nije daleko od istine, do razlaza među članovima je došlo. Dugogodišnji bubnjar Tihomir Fileš i član prve postave muzičara iz Dubrave zaštitio je prava na ime benda, kao i, navodno, na još neke pesme.

"Advokat mi je rekao da ne pričam još ništa o tome", javio je portalu 24sata Fileš.

Sve je potvrdio i vođa Prljavog kazališta Jasminko Jajo Houra, sinonim za bend, bez kojeg ovakvih uspeha verovatno ne bi ni bilo.

"Nisam imao pojma da je on to zaštitio, a to je napravio pre nekoliko godina. No ne brinem zbog toga, pa ne može čovek baš hodati ulicom i samo se upisivati, pa trebaće se tu valjda nešto i dokazati. Ili neko misli da novac od tantijema od, primera radi, "Ruža Hrvatska" ne bi trebalo da ide mojoj deci ili nekom drugom?", rekao je frontmen benda Houra.


Dodao je i da nije znao kad je navodno Fileš u njihovo ime dogovorio koncerte u jeku lokdauna, kada je bila kampanja “Jer svirati se mora”, kao podrška zbog kovid mera.

Dodao je Houra i kako sprema nove materijale, odnosno album, koji je praktički gotov i dogovaraju koje će singlove prve "pustiti"; Tu je i mjuzikl na kojem radi. Uglavnom, nastavlja raditi kao da se ništa ne događa, iako će sve verovatno završiti na sudu.

"Verujte mi, nisam se čuo s njim dve godine, pa preko čoveka koji nam radi razglas saznali smo da je bolestan. Pa bio je i Bodalec, ali se javio, rekao da ima problema i da će oporavak trajati šest meseci. Ma nema problema prijatelju, čekaćemo. I jesmo, sad je u redu", u dahu je ispričao Jajo.

A sve je, kako je rekao, pre nekoliko godina saznao slučajno. Nazvao ga je dugogodišnji prijatelj, ujedno i prvi pevač Prljavog kazališta, Davorin Rinči Bogović. 

"Tek sad vidim ko je pravi Heroj ulice", govorio mu je Rinči aludirajući na veliki hit, ali i ime firme...

"Onda smo išli da proveravamo šta se dešava i saznali da ima još toga. No da ponovim, mi radimo i dalje, pripremamo se, a o ovom neću gubiti vreme i opterećivati se. Bilo je ljudi koji su mi i gore stvari u životu napravili pa sam išao dalje. Tako će biti i sad, a ako treba, onda ćemo se i dokazivati", dodao je Houra.


Kako je i spomenuo, imao je bend već turbulencija, jedna od njih je i kad je iz benda otišao Bogović. Bili su slavni, probili se, koncerti sve veći, ukratko, postali su prepoznatljivi. Jedna od stvari je bila i rečenica koju je upravo Rinči izgovorio:
"Ja sam Davorin Bogović, a sve oko mene je crno-bijeli svijet". Ostali su u dobrim odnosima, ponekad im Rinči i gostuje na nekoliko pesama.

"Ja sam dobar s obe strane i ne želim sad da ulazim u rasprave. Ako treba da odlučim, onda sam odlučio da budem suzdržan", rekao je Bogović pa nastavio:

"Vlasnici imena smo svi koji smo tad bili i o tome odlučivali, a to su Zoran Cvetković, Nino Slave Hrastek, Filko, Jajo i ja. Mi smo listali Alan Ford i došli do epizode Broadway te bend nazvali Prljavo kazalište."

Danas pevača ima, ali možda će trebati da nađu novog bubnjara ako ne uspeju da se dogovore.
 
U linkovima ispod podsetimo se najvećih hitova koje je bend odsvirao: 

i mnogih, mnogih drugih.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR