Glas Javnosti

Preminuo menadžer Bitlsa: Pol se odmah oglasio

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Muzički mogul Toni Bramvel preminuo je u 79. godini. Bio je koncertni menadžer Bitlsa i njihov blizak prijatelj, ali je takođe zaslužan za otkrivanje grupe Queen.

Ser Pol Makartni je na društvenim mrežama odao počast svom bliskom prijatelju, kako je napisao: "Tužno je čuti za smrt Tonija Bramvela. Bio nam je dobar pratilac na putu Bitlsa. Uvek sam spreman za smeh i žao mi je što je otišao. Hvala Toni. Volim te!"
U saopštenju na zvaničnoj Instagram stranici Bitlsa dodaje se: "Toni je radio na mnogim projektima, od muzičkih spotova do fotografisanja, PR-a i još mnogo toga i nedostajaće mnogim prijateljima i kolegama."


Prijatelj iz detinjstva

Nakon što je upoznao Bitlse u Liverpulu pre nego što su postali slavni, Bramvel je bio prijatelj iz detinjstva sa Polom, Džonom Lenonom i Džordžom Harisonom, i preselio se u London sa bendom.

U početku je odrastao svirajući sa Harisonom, i rečeno je da je bio prisutan kada su se Pol i Lenon prvi put sreli. Šezdesetih godina prošlog veka bio je menadžer turneje popularne grupe i bio je desna ruka menadžera Brajana Epstajna.


"Ako želite da znate bilo šta o Bitlsima, pitajte Tonija Bramvela. On zna više od mene", rekao je svojevremeno Mekartni.

Bramvel je postao zajednički šef Apple Records-a i bio je redovna ličnost na Međunarodnom Bitlviku i na turnejama po istorijskim lokacijama Bitlsa u Liverpulu.Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR