Glas Javnosti
posta

PREMIJERA FILMA DANIJELE ŠTAJNFELD NA PALIĆKOM FILMSKOM FESTIVALU

Pop kultura
Autor: Glas Javnosti

Dokumentarac zbog kog se podigla prašina, “Zaceli me” rediteljke Danijele Štajnfeld, biće konačno I premijerno prikazan u Srbiji na Festivalu evropskog filma Palić.

Festival će biti održan od 12. do 18. septembra, potvrdili su danas organizatori.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Dragi naši ljubitelji filma i palićkog festivala, i ove godine programe @palicfilmfestival pratimo u bioskopu Abazija - a to je, kao što znate, i mesto za najbolje žurke tokom festivala????⁣⁣ ⁣⁣ Pratićemo programe⁣⁣ • Paralele i sudari⁣⁣ • Mladi duh Evrope⁣⁣ • Evropski klasici⁣⁣ • Bugarska u fokusu ⁣⁣ • Omaž Mirjani Karanović⁣⁣ • Specijalne projekcije⁣⁣ ⁣⁣ ⁣⁣ A za dobru atmosferu pobrinuće se:⁣⁣ • Abazija quintet⁣⁣ • Larisa Ivanković⁣⁣ • Džezerteri⁣⁣ • Gordanov Blues Ghetto⁣⁣ i drugi... ⁣⁣ ⁣⁣ Ostanite uz naš profil za sve informacije o dešavanjima u Abaziji! Vidimo se u najboljem bioskopu!⁣⁣ ⁣ * ⁣Svi programi festivala biće organizovani u skladu sa merama Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19.⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣ Sale bioskopa Abazija opremljena je najsavremenijim sistemom ventilacije. Vazduh iz prostoriji koji sadrži različite nečistoće, aerosoli, mirise, vlagu i manjak kiseonika izbacuje se napolje, a čist spoljnji vazduh ulazi u salu. I tako na svakih 30 minuta ?⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣ #palic⁣ #festival #film #filmskifestival #zurka #svirka #uzivo #svirkauzivo #basta #abazija #bioskop #bioskopabazija

A post shared by Bioskop Abazija (@bioskopabazija) on

-Nadam se da će gledaoci uspeti da vide ovaj film. Nama je u cilju, radimo na tome da emitujemo film na nekim od naših televizija- poručila je Danijela Štajnfeld u emisiji “Pressing”.

Ovo ostvarenje izazvalo je buru u javnosti zbog priznanja glumice da je bila žrtva silovanja i da je to uradio neko “ko ima ugled u njenoj profesiji i koga je cenila.”

Od svetske premijere u Sarajevu traju spekulacije u našoj javnosti koje se uglavnom svode na pitanje ko je “moćnik” iz filmske industrije koji je počinio gnusni čin silovanja poznate glumice kada je ona imala 21 godinu.

Danijela je u emisiji otkrila i iz kog razloga ne želi da otkrije ime silovatelja.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Arrivederci, summer aka emotionally expensive. ?. @orlandoasson

A post shared by Danijela Štajnfeld (@danijelastajnfeld) on

-Pošto je to moj autorski film i moja produkcija. Razlog zbog kog nisam dala ime u filmu, ako bih iznela ime ko je to meni učinio, ceo fokus filma bi se sveo na to, ali film ima misiju da skrene pažnju na iskustvo i poziciju žrtve- poručila je Danijela Štajnfeld.

Štajnfeldova dodaje da se ne bi baš vezala za tu reč “moćnik”.

“Autoritet je meni, ali ja ga lično ne bih nazvala moćnikom”

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR