Glas Javnosti

POZNATI GLUMAC U ŠOKU! Mira Furlan se okreće u grobu, njena biografija je prepravljana

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

U rečenicama mržnje i laži o Lenki i Radi ne prepoznajem je. To je netko dopisao ili napisao, tvrdi slovenski glumac.

Napisane su neistine i čak nebuloze - rekao je slavni slovenski glumac Radko Polič Rac (79) nakon što je autobiografiji "Voli me više od svega na svetu" pročitao odlomak o glumičinom povratku na Brione 2002. godine.

Knjiga ga je zatekla, pomalo razljutila, a najviše ražalostila.


„Žao mi je što ranije nisam pročitao i reagovao na knjigu. Toliko se neistina pojavilo u tom tekstu, neke mržnje, pokvarenosti o nama na Brionima, da je to neverovatno. To su tako čudne pričice, male i velike laži, o Radetu, Lenki, meni, a sve vreme sam bio tamo, jer sam bio kao neki guru te predstave. Učestvovao sam još od priprema na na Barbarigi, na svim probama sam bio, kao i Lenka, a čitam nešto što nema veze sa istinom. Nakon što sam pročitao, samo sam zevao i nisam mogao da shvatim da je to ona pisala. To je nemoguće“, rekao nam je vidno uznemiran Radko Polič (79) koji živi u Ljubljani.

Glumac, kome je zdravlje opasno narušeno i koji je vezan 24 sata za kiseonik, kaže za Novu da je bio šokiran čitajući biografiju.

"Kad čitaš knjigu do poglavlja "Medeja", to je jedan stil, a onda se pojavljuje neka mržnja, koja mi nije jasna. Zašto se to radi, ko to radi, kakav je smisao svega toga? Zapanjen sam, ne mogu da razumem, ne ide mi u glavu. Pa ta pričica u novinama da "Brioni nisu Hrvatska", to je laž, ja se toga ne sećam. Izmišljeno je. Kao i to da se svađala sa Lenkom i da ju je Rade slao na psihijatriju. Pa on je bio samo na jednoj probi, doneo je neko voće, slatkiše, napravili smo pauzu i zezali se. A u knjizi pišu neki suludi kretenizmi da ju je on vređao, to je katastrofa. Kome to treba?", pita se Polič i podseća da su "Medeju" igrali i 2003. i 2004. godine i da su se svi divno družili.

Mnogo toga priznaje da mu nije jasno u vezi sa ovom knjigom, i nada se da će se to razmrsiti.

"Mire više, nažalost, nema i to je pretužno. Sada sam na vezi sa ljudima iz Zagreba da to neko pregleda i proveri prevod, makar taj deo o "Medeji". Imam vrlo jak osećaj da je to dopisano ili nanovo napisano", zaključio je Polič i dodao da mu je najveća boljka što ne može da putuje u Dubrovnik i Beograd.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR