Glas Javnosti

POTRESNA ISPOVEST GORICE NEŠOVIĆ: Tihi ubica se u meni razvijao 10 GODINA!

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Novinarka i radio voditeljka Gorica Nešović pre nekoliko godina je otkrila da boluje od dijabetesa, a za medije je govorila koliko je korona opasna za tu grupu ljudi.

Popularna voditeljka i TV lice Gorica Nešović pre nekoliko godina je otkrila da boluje od dijabetesa. Ona je istakla da je to pravi tihi ubica i da ga je ona otkrila tek nakon 10 godina pošto se pojavio.

S obzirom na to da je koronavirus naročito opasan i za grupu ljudi koja boluje od dijabetesa, Gorica se našla u potpuno novoj situaciji u kojoj je rešila da se potpuno izoluje.

- Kada sam saznala da imam dijabetes - bio je to šok za mane! Mislila da to nekako moraš da osetiš, da osetiš da nešto nije u redu. Na primer, da sam stalno žedna, kao što mnogi kažu da je to jedan od prvih znakova za uzbunu. Ali ja nisam imala baš nikakve simptome. Baš ništa! Smršala sam naglo, to je tačno, ali pre toga sam promenila način ishrane. Mediteranska i ajurveda kuhinja su mi se dopale, krenula sam na jogu, htela sam da dovedem kilažu u red. Zato mi nije bilo čudno što gubim kilograme. E, odjednom, noge su mi nenormalno otekle. Cele noge. Nemam pojma šta se dešava… Naravno, koga drugo da pitam nego lekara. Odem da vidim šta je. Normalno, prvo su mi izvadili krv. I, uveče, zovu me iz laboratorije: „Javite se u bolnicu odmah! Vama je šećer skoro trideset…“ - ispričala je Goica, a prenela zenablic.rs.

Popularna voditeljka je rekla da je bila u stanju šoka i da nije znala šta ju je snašlo. Objasnila je da je strah od nepoznatog veliki, ali da je odmah otišla da se posavetuje sa lekarima koji su joj otkrili da dijabetes ima skoro 10 godinam zbog čega kaže da je on "tihi ubica". Gorica je objasnila da su joj rezultati bili ubrzo bolji i da su joj lekari mnogo pomogli, ali i apelovala na sve da vode računa o zdravlju.

- Molim vas: merite šećer, odmah, sada! Naučite iz moje priče. Sada sam na insulinu, četiri puta dnevno insulin, šest puta dnevno merim šećer u krvi, merim se na vagi jednom dnevno. Svi rezultati su u granicama normalnog. Vodim dnevnik.

Ona je objasnila da je korona donela potpuno novu situaciju, da ona predstavlja rizičnu gurupu i da se nalazi u semoinicijativnoj samoizolaciji, a da joj kolege izlaze u susret kada je u pitanju posao, pa radi od kuće, da je vrlo disciplinovana po pitanju zdravlja i da se maksimalno čuva.

- Sama sebi kažem: sada plaćaš danak svojoj neodgvornosti i to je to. Ali, i ako vam se desi nešto ovako - nema kukanja! Moja filozofija je: Jel se desilo? Jeste. Sada nema nazad nego napred, hajde da vidimo šta možemo da uradimo da to popravimo. I onda se i popravi! Tako ja pristupam celoj ovoj mojoj situaciji što i drugima savetujem - rekla je Nešovićeva.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR