Glas Javnosti

Pokušao je da se UBIJE nakon što ga je slavni pevač napustio: Evo gde je i šta radi MAJMUN Majkla Džeksona (VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Popularni Babls je uspeo da nauči i čuveni pevačev plesni korak.

Pop zvezda Majkl Džekson uveo je mnoge novine u svoje scenske nastupe, a jedna od njegovih najvećih ekstravagancija bio je šimpanza koji ga je pratio tokom cele turneje albuma "Bad" 1987. Nakon izvesnog vremena njihovo prijateljstvo se završilo i za Bablsa su se ugasila svetla pozornice.

 Šimpanza Babls ("mehurić") rodio se 1983. u istraživačkom centru u Teksasu gde se gaje primati za testiranje na životinjama. Razlikuju se priče kako ga je pevač dobio. Neki tvrde da ga je kupio direktno iz ovog centra kada je Babls imao osam meseci, a drugi smatraju da ga je platio 65.000 dolara holivudskom treneru životinja.
Bili su nerazdvojni nekoliko godina i živeli zajedno u Džeksonovom porodičnom domu u Los Anđelesu, da bi se kasnije preselili na imanje Neverlend, gde su delili spavaću sobu i zajedno gledali filmove. Babls je naučio i Džeksonov "moonwalk".


 Na turneji po Japanu 1987, boravili su u istoj hotelskoj sobi, šimpanza je sedeo za stolom sa Majklom i pio čaj sa njim i gradonačelnikom Osake. Pravio je društvo pop-zvezdi tokom posete Elizabeti Tejlor, gde je bio "duša zabave". Jedini koji ga nije baš voleo bio je Fredi Merkjuri, pevač grupe Kvin. Dok je snimao zajedničku pesmu sa Džeksonom, u jednom trenutku je Merkjuri eksplodirao:

 - Ne mogu da pevam dok je*eni šimpa sedi do mene svake večeri!

Što je Babls stario, bio je sve agresivniji, a kada je postao težak gotovo 80 kg Džekson se uplašio za bezbednost svog tek rođenog sina Majkla Prinsa.Tvrdilo se i da ga pevač zlostavlja. Tako je 2003. šimpanza premešten na ranč kalifornijskog trenera Boba Dana. Kada je ranč prestao sa radom odveli su ga u Centar za velike majmune u Vočulu na Floridi. Tamo Babls uživa u slikanju i slušanju flaute. Sada ima 39 godina, u zreloj je starosti, živ je i dobro mu je. Ipak, Bablsov život nije bio običan i prošlost je uzela svoj danak. Nekadašnja maskota i ljubimac pokušao je da se ubije 2003. nakon što ga je Majkl Džekson napustio. Nedostaje mu njegov slavni prijatelj. Nisu mu rekli da Majkla više nema.Bez obzira na rastanak, imanje pevača svake godine plaća Bablsov boravak i troškove nakon Džeksonove smrti 2009, prenosi Glossy.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR