Glas Javnosti

POGLEDAJTE MLADOG VODITELJA TV BEOGRAD JOVANA MEMEDOVIĆA: Ovako je Joca najavio finale SP u fudbalu 1994. godine! (VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Jovan Memedović jedan je od najpopularnijih voditelja i televizijskih autora u Srbiji. Svakog ponedeljka ga gledamo kao voditelja kviza "Potera" a njegove emisije "Sasvim prirodno" stekle su status kultnih kod TV publike.

Na internetu se nedavno pojavio snimak najavne emisije pred finale Svetskog prvenstva u fudbalu 1994. godine, a program vodi upravo Jovan Memedović.

Vidljivo je da se Memedović još nije bio "odomaćio" na televiziji u to vreme i sa nešto manje samopouzdanja je radio posao nego što smo to od njega navikli, ali svakako i dalje vrlo profesionalno i uz dosta karakteristične harizme.

Kao što se mnogi sećaju, finale su te 1994. godine igrali Brazil i Italija, a ono što je zanimljivo kada gledamo ovu staru emisiju jeste način na koji i Memedović i ostali učesnici kategorišu dva slavna protivnika. Naime, jasno je da je Brazil bio favorit protiv Italijana, međutim najave možda i preterano naglašavaju razliku u kvalitetu dve ekipe i na momente deluje kao da se Brazilci u finalu sreću sa nekom prosečnom selekcijom, a ne reprezentacijom koja je u to vreme imala Bađa, Barezija, Maldinija, Paljuku i ostale asove.

Istina, na kraju je Brazil predvođen Romarijom zaista i slavio, ali tek nakon penala. Čuven je ostao promašaj Roberta Bađa sa bele tačke koji je označio i početak slavlja igrača u žutim dresovima.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR