Glas Javnosti

Pirs Brosnan priča o svom životu: Bond me je zauvek obeležio

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Legendardni holivudski glumac Pirs Brosnan, dao je intervju za britanski "The Guardian", u kome je pričao o svom detinjstvu, početku svoje karijere, porodici, ali i o svojim velikim filmskim ulogama među kojima je i Džejms Bond.

“On je sjajan muzičar i uspešan student koji je upravo diplomirao na filmskoj akademiji”, priča e Brosnan o sinu opisujući kako je dodela diploma, kao i mnoge druge svečanosti, zbog epidemije koronavirusa otkazana pa su on i njegova supruga nabavili sinu crnu akademsku kapu i odoru, te su sedeći na kauču prisustvovali online ceremoniji dodele diploma.

U intervjuu je govorio i o svojoj sporednoj ulozi u Netfliksovom filmu  “Evrovizija: Priča o Fire Sagi”, u kojem glume i Will Farel i Rejčel Mek Adams, a koji govori o izmišljenim muzičarima koji se trude da predstavljaju Island na najvećem evropskom muzičkom takmičenju. Kroz smeh je ispričao da je bio pomalo razočaran jer mu nisu dali da peva, ali da ga raduje što u svojim poznijim godinama dobija uloge “starijih dekica” koje može da iskarikira.

Brosnan je rođen u Drogedi u okrugu Laud, u Irskoj, kao jedino dete Tomasa Brosnana, stolara, i Mej. Živeo je 12 godina u Navanu, okrug Mid i smatra ga svojim rodnim gradom. Išao je u osnovnu školu Sent An u Navanu. Brosnanov otac napustio je porodicu dok je Pirs bio novorođenče. Kada mu je bilo četiri godine, majka se preselila u London da radi kao medicinska sestra. Od tada su ga u velikoj meri odgajali njegovi baka i deda po majci, Filip i Ketlin Smit. Nakon njihove smrti, živeo je sa tetkom, a potom i ujakom, ali je nakon toga poslat da živi u pansionu kojim je upravljala žena po imenu Ejlin.

Prvu pozorišnu ulogu dobio je od Tenesija Vilijamsa, tada čuvenog reditelja koji se nakon premijere i pozitivnih kritika zahvalio Brosnanu.

“To je bila potvrda da sam na pravom putu, da imam talenta – mali grumen zlata u mom džepu. Tad sam postao još gladniji za glumom. Kad sam jednom otkrio svet glume, zakačio sam se za njega svim srcem. To je bilo oslobađajuće”, rekao je on za “The Guardian“.

Brosnan se takođe dotakao njegovih uloga u filmovima o Džejmsu Bondu, navodeći da ga je “poput metka” pogodilo kada su mu nakon filma iz 2002. godine rekli da je “vreme za sveže lice”.

“Bond je dar koji te stalno daruje i omogućio mi je sjajnu karijeru. Kad si jednom označen kao Bond, to ostaje s tobom zauvek i bolje ti je da se pomiriš s tim odmah na početku čim uđeš kroz vrata i obučeš se u tajnog agenta.”

On je takođe prokomentarisao da misli da bi Bonda sada trebala da glumi žena, a na pitanje zašto tamnoputi muškarac nikada nije bio agent 007, Pirs Brosnan je kratko rekao “Ne znam”.

Za kraj, glumac se dotakao i politike, navodeći da na predstojećim predsedničkim izborima u SAD podržava Džoa Bajdena.

“Bajden ima moj glas. Moramo naći vođe kojima možemo verovati, ljude koji imaju inteligenciju i empatiju, moramo se odmaknuti od toksičnosti koja sada vlada. Nadam se da će filter biti brzo pronađen. Nadam se i da će se pronaći i filter protiv rasizma. Imam nade u mlade. Imam nade u moje sinove”, zaključio je on.

(Izvor:Nova)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR