Glas Javnosti

OVO JE MAJKA MIRJANE KARANOVIĆ KOJA IMA 89 GODINA: Ona joj je najveći uzor, a evo kako izgleda! (FOTO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Poznata glumica Mirjana Karanović uvek ističe da joj je najveći uzor majka, koja je u maju napunila 89 godina.

Žene često upadaju u klopku koju same naprave pa, mada tvrde da ne treba robovati stereotipima, prerano zaključe da je „njihovo vreme prošlo“ ili da je kasno za neke velike korake. Mirjana Karanović daleko je od takvog načina razmišljanja, a zbog ogromnog talenta i spremnosti da se bori za svoje stavove, mnogim ženama je uzor.

Upitate li je ko je njen uzor, ispričaće vam priču o svojoj majci Radi, koja je u maju napunila 89 godina.

-Kao mlađa imala sam potrebu da nadmašim svoju majku, da budem veća i bolja od nje, što je i prirodno kada si mlad. Sada shvatam da smo nas dve jedna energija, moja majka je neko koga prepoznajem u sebi, ženu koja nije pristala da ostane to što joj je nametnuto da bude ‒ poluobrazovana devojčica sa sela, koja nije imala prilike da se školuje kad je trebalo, domaćica koja je stalno kod kuće i vodi jednoličan život. Njeni roditelji su joj namenili sudbinu polupismene domaćice. Iako je isprva pristala na to, presekla je i donela odluku da se zaposli, da završi školu i unapredi sebe. Mučila se, ali se izborila za svoj status i danas je gledam kako je ponosna na to što je zaradila penziju. Zaista mislim da nikada nije kasno da napraviš promenu u svom životu. I nije važna veličina promene, već sama promena. Mislim da od toga ne bi trebalo odustati, reći sebi: „Prošlo je moje vreme“. Uvek imaš izbor

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by mirjana_karanovic (@mirjanakaranovic)

 

Činjenica da je njena majka Rada upravo takva, snažna i istrajna, pomogla je Mirjani Karanović i pre nešto više od četrdeset godina, kada je stvarala lik Petrije, koji je obeležio njenu karijeru. Svojevremeno je, prisećajući se tih dana, jedna od najcenjenijih glumica u regionu rekla:

 

‒ Tad sam bila mlada i ta Petrija je meni legla. U njoj sam prepoznala istu duhovnu genetiku, i moju majku, i moju baku, sve je to meni bilo poznato, kao i većini žena na ovim prostorima.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR