Glas Javnosti
posta

OVO JE ČEKAO CEO SVET! ABBA POSLE 40 GODINA OBJAVILA NOVI ALBUM! Poslušajte na portalu GLASA nove pesme legendarnog benda (FOTO+VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Švedski kvartet ABBA objavio je posle 40 godina dugoočekivani album Voyage.

ABBA, jedna od najprodavanijih grupa u istoriji sa više od 385 miliona prodatih albuma, objavila je album pod nazivom "Voyage"sa deset novih pesama koji su nastavak albuma iz 1981. godine, "The Visitors".

"Uzeli smo pauzu na leto 1982. i sada smo odlučili da je prekinemo. Mnogi kažu da je šašavo čekati više od 40 godina između dva albuma, pa smo snimili nastavak albuma The Visitors", navela je ABBA u saopštenju.

Poslušajte nove pesme legendarnog švedskog  benda koje je publika čekala pune četiri decenije:

ABBA  je švedska pop grupa koja važi za komercijalno najuspešniju pop grupu na svetu. Grupa je dominirala na top-listama od sredine sedamdesetih do početka osamdesetih, prodavši nebrojeno mnogo hit singlova i albuma. Procene ABBA-ine prodaje u svetu variraju od 370 do 500 miliona, što bi ih moglo učiniti drugim najuspešnijim bendom na svetu posle Bitlsa.

Švedski bend se u istoriju muzike upisao kao  prva pojava sa evropskog tla koji je postao redovna stavka britanskih, američkih i australijskih top-lista, a njihov uspeh je otvorio vrata za mnoge druge evropske grupe. 

Bend je osnovan 1972 godine, i čine ga : Bjorn Ulveus, Beni Anderson, Agneta Feltskog i Ani-Frid Lingštad. Postali su širom sveta poznati nakon pobede na takmičenju za pesmu Evrovizije 1974. sa pesmom Watterloo. 

Ime ABBA dolazi od prvih slova imena svakog člana grupe.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR