Glas Javnosti

Ovo je 12 VANVREMENSKIH hitova po kojima ćemo VEČNO pamtiti ĐOLETA BALAŠEVIĆA (VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Đorđe Balašević rodio se 11. maja 1953. godine u Novom Sadu.

Iako je kao dečak sanjao o karijeri fudbalera, a njegovi roditelji Veronika i Jovan želeli su da bude profesor geografije, na veliku radost njegovih brojnih obožavalaca ipak se odlučio za muziku.

Smatrali su ga čudom od deteta. Počeo je da čita kao petogodišnjak, a u osnovnoj školi pisao je prelepe pesme. Lakoća kojom je formulisao misli i događanja iz svakodnevnog života pa ih pretočio u pamtljive stihove itekako mu je pomogla u karijeri.


Bio je deo muzičkih sastava "Žetva" i "Rani mraz", a od osamdesetih godina prošlog veka krenuo je u samostalnu karijeru i ona je trajala sve do njegove smrti.

Postao je popularan zahvaljujućim pamtljivim baladama i šansanoma koje progovaraju o prvim ljubavima, prijateljima i porodici, ali i društvu i politici.

Većina njegovih slušalaca slaže se da se uspeh Đoletovih pesama skriva upravo u iskrenim tekstovima prepunim emocijama s kojima se mnogi mogu poistovetiti.

Od emotivnih pesama Đorđu Balaševiću važnija je bila samo porodica. 

Poznata je priča kako novosadski kantautor nikad nije prihvatao svirke tokom letnih i zimskih praznika jer je želeo da provodi vreme sa svojom decom kad su odrastali.

Ovo je njegovih 12 vanvremenskih hitova po kojima ćemo ga večno pamtiti:

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR