Glas Javnosti

OVAKO DANAS IZGLEDA FLOJDOVA SENKA IZ 'NACIONALNEKLASE': Maja Lalević najviše STRAHOVALA od scene u KREVETU SA GAGOM NIKOLIĆEM! (FOTO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Film Gorana Markovića 'Nacionaona klasa' do danas je ostao kultni i jedan od najboljih srpskih filmova svih vremena. Maestralna gluma legendarnog Dragana Nikolića u ulozi Brane Mitrovića Flojda ostala je večno u sećanju ali i uloga Senke, tada mlade Maje Lalević, naturščika.

Maja se i dan danas. više od četiri decenije od premijere, seća filma koji joj je obeležio život i odnosa sa legendom Gagom Nikolićem.

Naime, jedna od dugo prepričavanih situacija sa snimanja ovog filma tiče se ljubavne scene između Dragana Gage Nikolića i tada maloletne Maje Lalević Piščević. Kako se govorilo, ovu ideju Goran Marković ne bi mogao da realizuje bez mnogo poteškoća da nije imao pomoć legendarnog Gage.

Maja je igrala Gaginu devojku Senku i to joj je bio prvi susret sa kamerama. Imala je dečka koji je radio na filmu i tako je dobila ulogu. Kaže da je često grešila, ali da je Dragan njene greške pripisivao sebi.

– Trenutak od koga sam se najviše plašila bila je naša scena u krevetu. Do poslednjeg momenta sam se nadala da će Goran iz nekog razloga da odluči da je ipak izbaci iz scenarija shvativši da ja ne mogu da je odigram. A onda je došao taj dan. Gaga, koji se inače ponašao prema meni kao da mi je i brat i tata i najbolji prijatelj, tog dana je prevazišao sebe. Prvo je tražio da svi osim snimatelja napuste sobu, a onda kad smo ostali sami, napravio je takvu atmosferu da nisam ni primetila kada smo zapravo snimili scenu. Toliko me je zasmejavao, golicao, pričao neviđene viceve i anegdote, da sam se s mukom suzdržavala kako bih ozbiljno izgovorila tekst kad se uključe kamere – rekla je Maja jednom prilikom.

youtube

Maja se povukla iz glumačkog sveta i opredelila se za posao voditelja, kao i advokata, a preselila se u Njujork. Moramo se složiti da je višestruko talentovana i uspešna žena.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR