Glas Javnosti

Oskarovac Skorseze sastao se Papa Franjom: Poklonio mu knjigu

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Papa Franja je nedavno u Vatikanu primio američkog reditelja i oskarovca Martina Skorsezea.

Tokom ovog kratkog susreta, Skorseze je Papa Franji poklonio knjigu, a zajedno su pozirali držeći filmsku klapu pred kamerama.


Ovo nije bio prvi put da se Skorseze susreće sa Papom, s obzirom na to da su se prethodno sreli krajem maja 2023. godine, nakon Kanskog festivala gdje je bio prikazan Skorsezeov film "Ubice cvetnog meseca".Ovaj reditelj, rođen u Njujorku u italijanskoj katoličkoj porodici, poznat je po svojim filmovima inspirisanim religijom, kao što su "Poslednje Hristovo iskušenje", "Kundun" o životu Dalaj Lame, i "Tišina", koja se bavi jezuitima​.

Skorseze trenutno radi na filmu o Isusu, inspirisan knjigom Šusaku Endoa "Isusov život", za koji je rekao da ga je papa Franja inspirisao da snimi. Snimanje filma bi trebalo da počne ove godine, a Skorseze planira da film traje samo 80 minuta, bude postavljen u sadašnjem vremenu i fokusira se na propovedanje Hrista​.


Ovi susreti između Pape Franje i Martina Skorsezea pokazuju dubok dijalog i razmenu ideja između dve istaknute figure o temama kao što su rad, porodica i vera, te kako umetnost i kreativnost mogu biti most za razumevanje dubokih duhovnih i ljudskih pitanja

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR