Glas Javnosti

OPET TAJ "KONTINENT": Evo kako sada Kristina akcentuje famoznu reč koja je digla Srbiju na noge (VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Nakon što je voditeljka slagalice Kristina Radenković ispravila takmičara Slagalice, reč kontinent postala je tema rasprave u javnosti. Neki su stali na stranu jezičke norme i voditeljke, dok su se drugi baš naljutili zbog ovakvog, oni bi rekli, "jezičkog elitizma". Sada se kontinent opet pominje, doduše u drugom kvizu, a izgovorila ga je nepravilno - sama voditeljka.

Sinoć je na RTS-u emitovan kviz "Stigni me ako znaš" koji vodi popularna novosadska voditeljka Kristina Radenković. Nakon epizode, nekoliko korisnika Tvitera koji su pažljivo slušali pitanja koja je Radenković postavljala, skrenuli su pažnju na način koji je akcentovala tu jednu famoznu reč.

- Na kom kontinentu se nalazi Alma, sistem od 66 radio teleskopa - pitala je Kristina, ovaj put akcentujući reč nepravilno, pošto je akcenat izgovorila na poslednjem slogu reči.


Onda je ponovo u sledećem pitanju "Na kom kontinentu se nalaze reke Amu Darja i Sir Darja?", ponovo isto izgovorila "kontinent".

Tviter se zbog ovoga opet naljutio na voditeljku.

- Ospice dobijem kad čujem ono kontinent iz Slagalice - napisala je jedna korisnica na Tviteru.


Podsetimo, voditeljka je ispravila takmičara da je pogrešno akcentovao reč "kontinent", iako je dao tačan odgovor u kvizu, čime je izazvala burne reakcije na društvenim mrežama.


Uprkos tome što je akcentovanje voditeljke tada bilo ispravno, jer se reč nikada ne akcentuje na poslednjem slogu, u svakodnevnom govoru niko ne izgovara reč "kontinent" na takav način, pa je ova primedba razbesnela deo publike.

BONUS VIDEO: KAKO DA TUŽITE TRGOVCE ZBOG PREVARE: Koliko su potrošači u Srbiji (ne)zaštićeni?


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR