Glas Javnosti

Oglasio se kralj Engleske prvi put nakon što mu je dijagnostikovan rak: Žao mi je... ​

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Kralj Čarls se prvi put javno oglasio otkako je objavljeno da boluje od raka, izražavajući čestitke i tople želje povodom obeležavanja 50. godišnjice nezavisnosti države Grenade.

Kako prenosi The Sun, kralj je izrazio žaljenje što nije lično prisutan, ali je istakao posebne uspomene na Grenadu tokom posete pre pet godina.

Za Grenadu ga, kako je rekao, vežu posebne uspomene jer ju je posetio pre pet godina. „Mogu samo da kažem koliko mi je žao što ne mogu lično da budem sa vama da obeležim ovu važnu prekretnicu“, rekao je on.


Juče je prvi put progovorio i princ Vilijam. „Zaista cenimo svačiju ljubaznost, hvala vam“, rekao je on na svečanoj večeri organizovanoj u znak podrške dobrotvornoj organizaciji Air Ambulance u Londonu, prenosi Dejli mejl.

Podsetimo, Veliku Britaniju, ali i svet, šokirala je vest da kralj Čarls boluje od raka. Bakingemska palata nije otkrila o kakvoj se vrsti raka radi (nije u pitanju rak prostate), ali je kralj započeo redovne tretmane.

Kralj će zbog bolesti odložiti javne angažmane, a ostali članovi kraljevske porodice će nastaviti sa svojim dužnostima. Kako prenosi The Sun, većinu Čarlsovih dužnosti preuzeće njegov sin i prestolonaslednik princ Vilijam (41) i kraljeva supruga kraljica Kamila (76).


Vilijam je ranije rešio svoje obaveze da se brine o svojoj supruzi Kejt i njihovo troje dece nakon što je prošlog meseca bila podvrgnuta operaciji abdomena. Planirao je da se povuče sa kraljevskih dužnosti na tri i po nedelje.

Sada, prema Tajmsu, on ulazi u pomoć i obavlja sve dužnosti da „pacifikuje javnost“. Međutim, on neće pominjati posetu svog brata Velikoj Britaniji, rekli su izvori. Svi ostali radni članovi kraljevske porodice nastavljaju sa javnim angažmanima u kraljevom odsustvu.

Glas javnosti/I01H

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR