Glas Javnosti

OBOJENA SETOM I EMOCIJAMA! Autobiografija Mire Furlan na godišnjicu smrti (FOTO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

U autobiografiji "Voli me više od svega na svijetu" Mira Furlan piše o svom uzbudljivom životu, prepunom uspona i padova, ostvarenju "američkog sna", svojim roditeljma, ali i suprugu i sinu Marku, kome je knjigu i posvetila.

Proslavljena glumica preminula je pre godinu dana, baš na Božić 7. januara, u Los Anđelesu u svom domu u 65. godini od komplikacija prouzrokovanih virusom Zapadnog Nila.

Knjiga je prvo izlašla u decembru za hrvatsko tržište a početkom godine pojaviće se i u Srbiji.

U najavi knjige se kaže  da je život najveće filmske i pozorišne dive naših prostora Mire Furlan bio je više od života, prepun uzbuđenja, veličanstvenih uspeha, padova, ljubavi i izdaja. U autobiografskoj knjizi dovršenoj pred preranu smrt Mira Furlan pripoveda, literarno moćno, svoj život i živote svojih bližnjih – od sudbine majke Branke i oca Ivana te bake Ljube do supruga Gorana i sina Marka, kojem je knjiga i posvećena.

Mira je redove obojene dubokom setom i emocijama posvetila sinu.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Nikolina Nika Kovacevic (@nikolinanikakovacevic)


- Da li pišem ovu knjigu za tebe? Da bi ti mogao da razumeš šta se dešavalo pre tebe? Kako bi mogao proviriti u daleki, davno nestali svet iz kog su potekli tvoji roditelji? Da li uopšte želiš da znaš nešto o tome? Da li ti treba taj težak prtljag, prtljag koji tvoja majka vuče sa sobom ceo svoj život, ne nalazeći načina da ga bar začas odloži? Ili pišem za sebe, sebi? Zašto? Da li zato da "bolje razumem samu sebe" pokušavajući da detektujem skrivenu "priču" u raštrkanom, nelogičnom, haotičnom narativu svojeg života? Dok sam pokušavala odgovoriti na ta pitanja na koja odgovor nije moguć, boreći se s rečima jezika koji nije moj (iako se drsko pretvaram da jeste), desilo se nešto jako čudno: odrastao si. Ne samo to: Amerika je postala drugačija zemlja, zemlja zlokobno slična mestu koje smo nekada napustili s užasom i u očaju. Više nema sumnje da su sile koje su nas isterale iz naših domova izvojevale globalnu pobedu. Već smo se jednom borili s tim silama. Sada smo umorni. Iscrpljeni ponavljanjem. Uz to, prilično neobično, ova knjiga postaje drugačija knjiga. To više nije knjiga sećanja na daleko mesto i daleko vreme. Ona postaje nešto puno drugačije: molba Americi i svetu - piše Mira u svojoj autobiografiji.

BONUS VIDEO Jednostavne cake da se ne ugojite tokom praznika…
SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR