Glas Javnosti
posta

Nova knjiga tvrdi da je Mik DŽeger bio u vezi sa članovima svog benda

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

On je poznat po tome što je jedan od najproždrljivijih — i najbezvernijih — muškaraca u rokenrolu, i imao je romanse sa nekim od najpoželjnijih žena na svetu, uključujući Džeri Hol, Marijan Fejtful, Anitu Palenberg i Maršu Hant. Međutim, nova knjiga o Miku Džegeru iz "Rolling Stonesa" sugeriše da žene nisu jedine koje su sa njim bile u krevetu.Takođe se zabavljao sa više muškaraca nego što se mislilo... navodno uključujući i dva člana svog sopstvenog benda. Uvažena autorka Lesli-En Džons kaže u svojoj novoj knjizi „Kameno doba“ da je vreme da se Džeger ponovo oceni kao ‘biseksualna ikona’, sugerišući da je imao veze sa Kitom Ričardsom u ranim danima grupe; kao i gitarista Mik Tejlor, koji je bio u Stounsima od 1969. do 1974. godine.


Obojica su navedena u podužem dodatku knjizi, sa detaljima o ljubavima koje su Stounsi imali tokom godina. Pominje se Džegerova navodna veza sa Dejvidom Bouvijem (prateća pevačica Ava Čeri je ranije govorila o trojkama sa Džegerom i Bouvijem). Kao i navodna afera sa austrijskim glumcem Helmutom Bergerom — čovekom koji ga je upoznao sa njegovom prvom suprugom Bjankom.

U svojoj nedavno objavljenoj knjizi, Džons citira intervjue sa Anitom Palenberg i Marijanom Fejtful, u kojima primećuju da su Džeger i Ričards očigledno privlačili jedan drugog. Palenberg, koji je preminuo 2017. godine, rekao je: „Od kada sam ih prvi put sreo, video sam da je Mik zaljubljen u Kita.“

Što se tiče navodne veze sa Tejlorom, Džons intervjuiše Pola Leveta, koji je sedeo sa Tejlorovom bivšom suprugom Rouz na zabavi.

Levet kaže: „Rekla mi je da je našla svog muža u krevetu sa Mikom Džegerom. Zašto bi mi rekla tako nešto, da to nije videla svojim očima?“

Glasine o vezi između Džegera i gitariste dugo su bile u izobilju. U svojoj knjizi „Mik“ iz 2012. godine, Kristofer Andersen je napisao da su članovi pratnje benda „uhvatili dvojicu Mikova kako zajedno dremaju u krevetu“, što je dovelo do glasina o aferi.

Andersen je takođe rekao da je Džeger imao vezu sa Brajanom Džonsom. On citira Anitu Palenberg, devojku i Džonsa i Ričardsa (koja je takođe imala vezu sa Džegerom…), kako kaže da je pevačica ostala „emotivno slomljena“ nakon što se afera završila.


Tejlor je prvo svirao sa Stounsima na sesijama za „Let It Bleed“, a zatim na besplatnom koncertu u Hajd parku 1969. godine. Doprineo je albumu „Sticky Fingers.“ A on, Rouz i njihova mlada ćerka bili su u Vili Nelkot 1971. godine dok se snimao „Exile On Main Street“ — neslavno raskalašen period, čak i po standardima Stounsa, sa Ričardsom i Palenbergom u ropstvu heroina. Tejlor je tada rekao da je otišao jer je morao da pobegne od droge.

Autorka Džons spekuliše da je Džeger nemilosrdno proganjao žene jer se osećao nelagodno zbog privlačenja muškaraca i „nedostajalo mu je poverenja u svoju muškost“. Mikova i Kitova veza traje od dana kada su se sreli na železničkoj stanici u Dartfordu 1961. godine, i vezala ih je zajednička ljubav prema bluzovima, iako je bilo teških sukoba.

Godine 2010., Ričardsovo zapažanje da Džeger, sigurno najslavniji muzičar u šoubiznisu, ima „malu decu“, dospelo je na naslovnice širom sveta i izazvalo ogromno uznemirenje u bendu.

U drugom intervjuu, Ričards je rekao za „Vol strit žurnal“ da ne odobrava da Džeger postane otac sa Melani Hemrik u 73. godini života.

Brzo se izvinio i objasnio: „Mik i ja živimo od vatre između nas. Mi smo stvoreni jedno za drugo. To je kao da staviš staru rukavicu.“

Danas se njih dvojica „drže podalje jedan od drugog“ kada nisu u poslu sa Stounsima.

Međutim, Mariane Faithful je jednom rekla: „Od svih Mikovih veza, jedina koja mu zaista nešto znači je sa Kitom.“

Portparoli Džegera, Ričardsa i Tejlora nisu komentarisali ove tvrdnje.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR