Glas Javnosti

Ništa neće promeniti kod slušanja, ali je lepo znati: Ovih pet pesama krije priče koje možemo opisati kao - čudne (VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Jedna od stvari koje dobroj muzici daju upravo taj epitet krije se u njenoj odlici da svako može da pronađe poruku koju želi i koja mu je u tom momentu neophodna. Ovih pet pesama to dižu na jedan novi nivo.

1. Majkl Džekson - "Billie Jean"

Iako je jedna od najpoznatijih Džeksonovih pesama, priča iza nje je blago rečeno zastrašujuća. Navodno, Džekson je dobio pismo žene koja je tvrdila da je on otac njenog deteta, a ton pisma je bio takav da je Džekson imao noćne more. Nakon određenog vremena, na njegovu adresu stigao je paket u kom se, prema legendi, uz fotografiju žene i deteta nalazio i pištolj koji mu je poslala "kako bi se zajedno ubili, i uživali u zagrobnom životu zajedno". Džeksona je to inspirisalo da snimi pesmu koja će postati hit decenije.2. The Temptations - "I Wish It Would Rain"

Jedna od najtragičnijih priča vezana je za pisca Rodžera Penzabenea. Pre nego što je započelo snimanje pesme, Rodžer je našao ženu u krevetu sa drugim čovekom, usled čega je, pokrenut emocijama, napisao pesmu. Dve nedelje kasnije izvršio je samoubistvo.

3. Led Zepelin - "All My Love"

Za ovaj bend vezuje se veliki broj legendi i priča koje se graniće sa ezoterijom, a priča iza ove pesme spada među najjezivije. Naime, ovu pesmu Robert Plant je posvetio sinu Karaku koji je umro u svojoj petoj godini od posledica stomačnog virusa.

- Želeo sam da mu posvetim ovu pesmu jer nam je pružio veliku radost. 

4. Bitlsi - "Let it be"

Jedne večeri, dok je Džon Lenon spavao, čuo je nekoga kako lupa na vrata. Unezveren, sišao je i video Pola Makartnija ispred vrata. Makartni je, nakon što je Lenon otvorio vrata, bez reči uleteo unutra, otišao do klavira i počeo da svira melodiju koju će decenijama kasnije pevati čitava planeta. Lenon ga je slušao, i kada je Pol završio, kratko rekao: "Ovo je najbolja stvar koju si ikada napisao". Pol je rekao da je ranije te večeri, opterećen problemima, sanjao majku koja je preminula, a koja mu je u snu rekla "Pusti, neka bude".

5. Aerosmit - "Dude looks like a lady"

Stiven Tajler retko je dopuštao ljudima sa strane da pišu pesme za Aerosmit, pa ni sa Desmondom Čajldom nije bilo drugačije. Pesma je imala naslov "Cruisin for the ladies", što se Čajldu nije svidelo. Kada je Tajler objasnio da je prvobitna ideja bila inspirisana iskustvom iz bara kada je Tajler video osobu čupave, plave kose građenu kao žensko kako skakuće okolo, i pomislio "Vau, baš je lepa". Par sekundi kasnije, ispostavilo se da je ta devojka - Vins Nil, pevač benda Motli Kru.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR