Glas Javnosti
posta

Nil Jang zbog izgubljene ljubavi krio album od publike 45 godina

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Nil Jang, čuveni kanadski kantautor i jedan od jedan od najuticajnijih rok muzičara, napokon je nakon 45 godina objavo “izgubljeni album”, nazvan “Homegrown”.

Jang pre samog objavljivanja albuma podelio dirljivo obrazloženje zašto ove pesme nisu ranije ugledale svetlost dana.

- Izvinjavam se. Album ‘Homegrown’ je trebao da izađe nekoliko godina nakon izdanja ’Harvest’. To je tužna strana jedne ljubavne veze. Napravljena je šteta. Slomljeno je srce. Jednostavno nisam mogao da ga slušam. Hteo sam da nastavim dalje. Tako da sam ga čuvao za sebe, skrivenog u sefu, na polici, u udaljenom delu svog uma, ali trebao sam ga podeliti s vama. Zapravo je prelep. Ponekad život ume da zaboli. Znate na šta mislim, poručio je između ostalog Nil Jang. Ovaj album je snimljen krajem 1974. i početkom 1975. godine u vreme bolnog perioda nakon raskida sa glumicom Keri Snodgres, sa kojom ima sina Zika.

Ovo izdanje ima 12 pesama, od kojih sedam nikad ranije nije objavljeno: “Separate Ways”, “Try”, “Mexico”, “Kansas”, “We Don’t Smoke It No More”, “Vacancy” i “Florida”, a na albumu su mesto našli i prvi originalni zapisi pesama “Homegrown”, “White Line”, “Little Wing”, “Love Is A Rose” i “Star Of Bethlehem”, čiji su različiti miksevi objavljeni na prethodnim izdanjima Jangove bogate diskografije.

- Ovaj album je karika koja nedostaje između izdanja “Harvest” i “Comes a Time” pojašnjava Nil Jang kontekst ovog izdanja.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR