Glas Javnosti
posta

NIKOLA ĐURIČKO godinama živi u Los Anđelesu, ali Beograd NE ZABORAVLJA: Još pamtim kako su mi se tresle noge kad izađem sa Marakane (FOTO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Naš proslavljeni glumac Nikola Đuričko kao dete bio je fasciniran atletikom.

Svoju ljubav prema kraljici sportova pretočio je u treniranje, a kasnije i u društvenu igru "Atletika" koju je osmislio, kako bi prikazao svu raznolikost disciplina i simulirao uzbuđenje atletskih mitinga.
I sam se oprobao u gotovo svim disciplinama, a omiljena mu je višeboj, koju će sa uživanjem da prati na predstojećem dvoranskom Svetskom prvenstvu u atletici koje se održava u Beogradu u martu.Kako sa porodicom živi u Los Anđelesu, gde gradi inostranu karijeru, spektakl u Areni gledaće putem direktnih prenosa i društvenih mreža.
"Ne znam kako će to da izgleda zbog razlika u vremenskim zonama, ali pratiću reportaže, snimke, sve do čega budem uspeo da dođem. Volim atletiku i Svetsko prvenstvo je nešto što se ne propušta, pogotovo kada se održava u mom rodnom gradu", kaže Đuričko.

"Ivana Španović je uvek bila najbolja kada je najvažnije. Siguran sam da će tako da bude i ovog puta i navijam za nju. Svima u timu Srbije šaljem veliku dozu podrške, uz citat Majkl Džordana koji me najviše motiviše: "Počinje sa teškim i napornim treninzima, a završava se sa šampanjcem!"


Kada se kaže "atletika" koja je vaša prva asocijacija?

"Olimpijske igre, trčanje počasnog kruga sa zastavom, umorni brzohodač koji poslednjim atomima snage završava svoju trku, bosonogi Abebe Bikila kako pobeđuje maraton, Jusein Bolt koji usporava na 100m i ipak obara svetski rekord..."

Da li ste bili u situaciji da se lično oprobate u nekoj od atletskih disciplina?

"Atletiku sam trenirao godinu dana tako da nisam imao disciplinu, nego neki opšti trening. Probali smo skoro sve sem skoka sa motkom. Mislio sam da sam idealan za srednje pruge, ali to je bilo samo moje laičko nadanje. Pamtim najviše trčanje uz i niz tribine Marakane i kako su nam se tresle noge posle treninga meni i bratu u autobusu."


Kao svoju omiljenu disciplinu, istakao je višeboj, ali i dodao da po njemu sve discipline imaju svoje zanimljivosti, kao i da je skok motkom za njega najizazovnija.

Glumac je inače i autor društvene igre "Atletika", koju je posvetio deci sa ciljem da na lak i zabavan način upoznaju osnove atletskih disciplina i njihova pravila.

"Pravio sam bord gejm sa temom atletike još kao klinac. Voleo sam uzbuđenje atletskih mitinga i veliku raznolikost disciplina i želeo sam da to prenesem u igru. Tu moju staru igru sam usavršavao desetak godina sa prijateljima i na kraju sa mojom decom. Činilo mi se da smo našli pravu formu i jednostavnost, a da barem delimično simulira uzbuđenje atletskog mitinga. Izdavačka kuća Vulkan je podržala moju ideju i tako je nastala Atletika.

Zaključuje da je što se tiče društvene igre želeo da bude namenjena za celu porodicu, od 6 do 76, i naveo da to nije samo za decu. Povratnih informacija o tome da li se i kako dopala najmlađima kaže da nema, ali da mu se do sada niko zvanično nije žalio, piše B92.


BONUS VIDEO: Misterija Periš i dalje traje, ko je sakrio iskaze

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR