Glas Javnosti

NEUNIŠTIVA LEGENDA: Klint ISTVUD snimio novi VESTERN u 91. GODINI ŽIVOTA! (VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Holivudska i svetska glumačka legenda Klint Istvud, ne posustaje ni u desetoj deceniji života!

"Plači, Mačo" u režiji Klinta Istvuda, u kom igra i glavnu ulogu, premijerno će biti prikazan 22. oktobra, najavljeno je iz studija „Vorner braders“.

Holivudska legenda premijeru ovog filma dočekuje u svojoj 91. godini i u tom ostvarenju se vraća vesternu na svoj način.

U godinama kada većina reditelja i glumaca, ako ih uopšte dožive, uživaju u penziji, Klint Istvud nastavio je da bez prekida snima uspešne filmove. Da bi završio najnoviji film, nije ga omela ni pandemija. Snimio je neovestern po istoimenom romanu Ričarda Neša iz 1975. godine i smestio ga u vreme s kraja sedamdesetih godina prošlog veka.

Priča prati Majka Majloa, nekadašnju zvezdu rodea, a sada isluženog odgajivača konja koga bivši gazda zove da mu pomogne, ode po njegovog sina (Eduardo Minet) u Meksiko, praktično ga kidnapuje od majke alkoholičarke i dovede ga u Teksas. Dok se vraćaju kroz predele ruralnog Meksika i sreću se sa neočekivanim iznenađeniima na putu, Majlo uči mladog saputnika tome šta znači biti dobar čovek, tražeći u tome priliku i za lično iskupljenje, navodi se u opisu filma. Pored njih dvojice, u filmu igraju i Dvajt Joakam, Natalija Trejven, Horasio Garsija Rohas i Fernanda Urehola.

Ovaj film trebalo je, prema prvobitnim planovima, da bude snimljen još pre 30 godina, sa Rojem Šajderom u glavnoj ulozi, ali je taj pokušaj propao. Potom se pre 10 godina scenarija dohvatio Arnold Švarceneger sa idejom da on igra Majla, čak je i snimanje u režiji Breda Furmana bilo najavljeno u Kanu, ali je i to otkazano. Na kraju je scenario, koji je napisao sam Ričard Neš još pre nego što će priču pretvoriti u roman, dospeo u ruke Istvudu i film je trenutno u postprodukciji.

 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR