Glas Javnosti

NEPRIMERENO I ZLONAMERNO! Konstrakta optužena za PODRŠKU RUSIJI, odmah reagovao RTS

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Nakon napada na srpsku predstavnicu za pesmu Evrovizije, Anu Đurić Konstraktu, oglasila se Radio Televizija Srbije zvaničnim saopštenjem.

Naime, Konstrakta se za Vaskršnje praznike fotografisala, a stolovi na kome stoje Vaskršnja jaja su bili povod za polemiku. Na internetu su se pojavile insinuacije da podsećaju na slovo "Z" čime navodno šalje skrivena poruka podrške Rusiji. Saopštenje RTS-a prenosimo u celosti.

- Radio Televizija Srbije oštro osuđuje neprimerene insinuacije nekih pojedinaca na društvenim mrežama da sto na fotografiji naše predstavnice na Pesmi Evrovizije, zbog toga što podseća na slovo "Z", ujedno "predstavlja podršku ruskoj vojsci u ratu u Ukrajini". Odlučno demantujemo bilo kakvu sličnu nameru i smatramo zlonamernim dovođenje u vezu naše predstavnice sa aktuelnom političkom situacijom u svetu. Stolovi na fotografiji se više od tri godine koriste za potrebe naših emisija, a u ovom slučaju su iskorišćeni za samo jedno fotografisanje. Učitavanje nekog novog smisla tom scenografskom elementu apsolutno je besmisleno, a u nekim slučajevima i zlonamerno.

Konstrakta ne prestaje da bude tema broj jedan kako u Srbiji i regionu, tako i u Evropi i svetu. Ona će u drugoj polufinalnoj večeri u Torinu našu zemlju predstavljati treća po redu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR