Glas Javnosti

NEPREŽALJENA LJUBAV MERIL STRIP: Bio je filmski mafijaš i kockar a PREMINUO NA VRHUNCU SLAVE!

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Legendarna holivudska glumica Meril Strip (71) sa osvojena tri oskara i čak 18 nominacija za istu nagradu, najuspešnija je umetnica u Holivudu, a malo je poznato da je u svojoj ranoj karijeri ludo volela Džona Kazala, fantastičnog glumca najpoznatijeg po ulozi Freda Korleona iz filma Kum.

Novo doba Holivuda početkom sedamdesetih donelo je neka nova imena u svetu režije i glume, a jedno od takvih imena je i glumac Džon Kazal, inače najveća mladalačka ljubav glumice Meril Strip.

Kazal je u svojoj kratkoj ali izuzetno snažnoj karijeri glumio u samo pet filmova i svih pet je dobilo nominaciju Oskar za najbolji film.

Meril i on zaljubili su se na setu filma "Mera za meru" 1976. gofine, a njemu je godinu dana kasnije dijagnostikovan rak od kojeg je 1978. 

Izvor: Youtube/Printscreen/Day Dog Afternoon/

"Bio je kao deo mog tela. Bilo mi je jako teško. Istovremeno mi je sve to pomoglo da složim neke stvari u glavi i shvatim šta je važno, a što potpuno nebitno.", rekla je Meril o njemu.

NJih dvoje su naime, bili zajedno u ordinaciji kad im je lekar saopštio da Džon boluje od raka pluća u završnoj fazi i da više ništa ne mogu da učine za njega.

"Moj voljeni je teško bolestan i s vremena na vreme je u bolnici, kao sad. Divno se brinu o njemu i ja dajem sve od sebe da ne smetam okolo kršeći ruke, ali konstantno brinem i konstantno se pretvaram da sam vedra, što me mentalno, fizički i emotivno iscrpljuje više nego bilo šta u mom životu", poverila se Strip u pismu koje je poslala svom profesoru drame sa Jejla. 

Početkom marta je Džon Kazale primljen u bolnicu, a u noći 12. marta doktor je rekao Meril da je umro.

Kako pišu strani mediji, Meril se tada bacila na njegovo telo i svom snagom pesnicama udarala njegove grudi jecajući. A onda je u sekundi Džon poslednji put otvorio oči i slabim glasom rekao: "U redu je, Meril, u redu je". Potom je sklopio oči i umro.

Kazal je inače ostvario i značajne uloge u filmovima "Lovac na Jelene" Majkla Ćimina i "Pasje popodne" Sidnija Lameta u kojem je ponovo glumio sa svojim filmskim bratom iz Kuma, Al Paćinom.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR