Glas Javnosti
posta

NEKA VAS BOG ČUVA, A VI ČUVAJTE NJEGA! Sin Đorđa Balaševića ZAPLAKAO: Progovorio o HAPŠENJU i kako se PANONSKI MORNAR izvukao (FOTO+VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Đorđe Balašević bio je omiljeni pevač i pesnik od Vardara do Triglava, ali podjednako uspešno se bavio i pisanjem.

Njegova udovica Olivera Balašević će, uz podršku ćerki Jovane i Jelene i sina Alekse, večeras predstavlja u porodičnoj kući u Novom Sadu dopunjeno izdanje zbirke pesama "Dodir svile", koje će biti obogaćeno i intimnom prepiskom supružnika.


U sklopu promocija održava se i koncert na kome će se svirati pesme ovog našeg legenardnog pesnika, pevača i umetnika.
Koncert je simbolično počeo tačno u 20 časova i 22 minuta, a otvoren pesmom "Vasa Ladački", a ubrzo je usledila i pesma "Svadbarskim sokakom".


Na samom početku koncerta na scenu je izašao i Đoletom sin Aleksa, koji je ovom za ovu specijalnu priliku pripremio priču o jednoj dogodopštini iz života njegovog tate.
Aleksi Balaševiću, suze su tekle niz lice dok je govorio kako je njegov tata 1998. godine zamalo bio uhapšen:


- Kada sam pripremao šta da kažem večeras, rekli su mi da izaberem jednu najbolju anegdotu iz našeg porodičnog života, ali to ne bi bilo fer prema svim ostalim fantastičnim anegdotama koje smo proživeli. Ipak, odlučio sam se da vam ispričam jednu priču za koju sam ja saznao mnogo godina kasnije. Naime, 1998. godine, geupa policajaca početnika došla je da hapsi mog oca, ali je jedan od njih, zvao se Zdrnja, kada je shvatio po koga su došli, rekao: "Đoleta niko neće da hapsi".

Ni Aleksine sestre nisu zaostale za bratom, te su i one podelile neverovatne uspmene na svog oca. Jovana je tom prilikom otkrila da je jednom dovela svog dečka kući u ponoć, a da je Đole tada postupio kao pravi otac. Izbacio ga je iz kuće uz reči da se u to vreme ne dolazi u posetu.
Beba je ovom prilikom otkrila da ima fotografije na kojima su njeni roditelji obučeni kao lovac i Crvenkapa jer su za nju glumili ovu popularnu bajku.
Ipak, Balaševićevo srednje dete, otkrilo je i da život uopšte ne liči na njihov život iza kapije.


Tvrdi da od kada je prvi put izašla iz bezbednosti njihovog doma, ljudi su je pljuvali, govorili joj da joj je tata debeo i da ne zna da peva, zbog čega sada uvek nosi oklop kada izađe iz dvorišta.
 
- Đole je bio najbolji otac na svetu. Naše detinjstvo je bilo najlepše - rekla je Beba kroz suze i dodaje:

- Život kad ti niko ne nedostaje nije život. Jebeš život u kome ti neko ne nedostaje, prenosi Kurir.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR