Glas Javnosti

'NAS DVE IMAMO JEDNU ZAJEDNIČKU NIT': Mirjana Karanović otkrila sličnost sa Mirom Marković 'Obe MRZIMO poltrone i ulizice' (VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Glumica Mirjana Karanović podelila je sa publikom koliko joj je bilo teško da se uživi u lik supruge Slobodana Miloševića, Mire Marković, koju igra u novoj seriji "Porodica".

Nakon 20 godina od hapšenja bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, biće prikazana mini TV serija pod nazivom "Porodica", koja prati poslednjih 48 sati zajedničkog života članova porodice Milošević. Uloga Mire Marković poverena je Mirjani Karanović, koja je rekla da radeći na tom liku nije postavljala svoj privatni odnos prema njoj.

- Trudila sam se da pronađem zajedničke tačke. One uvek postoje. To radim i kad igram dramski lik iz nekog pisanog dela. A ovo je bilo prvi put da sam oživljavala lik osobe koja je postojala. Morala sam dosta da se pridržavam činjenica, nisam mogla mnogo toga da prepustim svojoj kreativnoj mašti. Ali, svejedno sam morala da u sebi pronađem njen unutrašnji svet jer mislim da nije dovoljno fizički da ličimo na likove koje igramo. Bavila sam se psihologijom tog lika, čitala šta je pisala, gledala video-zapise, razgovarala s rediteljem, probala, istraživala - rekla je na konferenciji Mirjana Karanović.

Upitana u čemu je pronašla razumevanje supruge predsednika Slobodana Miloševića, protiv čijeg režima se i sama borila, Karanovićeva je objasnila:

- Ovaj lik je jedan od likova koji je jako daleko od onog ko sam ja. Puno mi je pomogao savet jedne velike glumice Meril Strip koji sam pročitala, gde je rekla kako igra osobe ili likove s kojima se privatno ne bi družila, koje ne voli. Ona je tada rekla da pronađe jednu ili dve osobine koje je povezuju s tim likom i tog trenutka se uspostavi veza. I ja sam razmišljala šta povezuje nas dve. Uz sve naše različitosti, nas dve imamo jednu istu osobinu da ne podnosimo poltrone, ulizice. Takođe, postoji jedna beskrajna potreba da bude voljena, da bude u centru nečijeg života. Kao što se Mira grčevito u ovoj seriji borila da ostane centar Slobinog života, bez obzira na sve uticaje koje je trpeo tokom ta tri dana da ga ubede da se preda. Tu sam pronašla vrlo snažnu vezu s njom. Proučavajući njenu ličnu istoriju uspela sam da povežem te nepoznate tačke i da stvorim jedan emotivno-mentalni univerzum koji je često izgledao malo kontradiktoran, suprotan. Nisam se bojala da utvrdim te kontrastne osobine. S jedne strane, njena preterana okrenutost jednom romantičnom viđenju sveta odnosa među ljudima, a s druge strane jedan krajnji egoizam, gotovo kao dete.

Prema rečima Karanovićeve, najteže joj je bilo da skine glas Markovićeve i to kako ona govori.

- Ona je bila osoba koja je veoma zadržavala emocije za sebe. Gradila bedem oko sebe u komunikaciji s ljudima koju su je ugrožavali ili je ona mislila da je ugrožavaju. Bio je izazov kako da pronađem to kako ona razgovara s takvim ljudima i kako se zapravo brani i gde su tačke gde savršeno izgrađeni zaklon puca - smatra glumica, i dodaje:

- Kod nje je glas vrlo karakterističan. Kada sam stavila periku, svi su videli da jako ličimo. Ja sam nosila malo šminke. Kako se razvijala situacija, pošto nisu puno spavali, dodavali su mi malo "umora na lice". Nisam ni shvatila koliko nosimo isti tip lica, taj šumadinski, kako bih ga nazvala.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR