Glas Javnosti

NAJLEPŠE LICE HOLIVUDA, a danas neprepoznatljiv

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

glumac Val Kilmer početkom 80-ih bio je jedan od najpoželjnijih i najlepših glumaca, a žene su ludele za ovim lepotanom, dok su mu filmski kritičari predviđali blistavu karijeru... I zaista - dosegao je svetsku slavu, do pre nekoliko godina kada je počeo da se povlači...

Paparaco fotografi uglavnom bi ga uvek slikali sa šalovima i maramama koje su kamuflirale njegov vrat, a dalo se primetiti i da je naglo smršao, te da je izgledao sasvim drugačije nego pre - bilo je jasno da se nešto dešava i da glumac polako propada.

Kilmer je tvrdio da je sve u redu i da je samo imao sitnu intervenciju na vratu, a tek 2017. obelodanio je da je zapravo vodio napornu borbu sa rakom grla. Slavni 60-godišnjak sada je u svojim memoarima "Ja sam tvoj Huckleberry" otkrio neke od detalja ove bitke.

On je otkrio kako mu je u pomoć pritekla pevačica Šer kada mu je 2015. dijagnostikovan rak grla. Inače, Val i Šer su bili zajedno od 1982. do 1984. godine, a i nakon raskida ostali su u prijateljskim odnosima.

"Jedne noći sam se naglo probudio jer sam iskašljavao krv. Krevet mi je bio potpuno crven, kao u sceni iz "Kuma". Odmah sam se pomolio, pa nazvao hitnu pomoć. Šer je tada preuzela kontrolu nad situacijom i baš se pokazala", rekao je glumac za magazin "People". 

Kilmeru se rak povukao nakon traheotomije, hemoterapije i terapije radijacijom, a tvrdi da su svoj doprinos imale i stalne molitve i njegova posvećenost hrišćanstvu.

"Već četiri godine sam bez raka i nijednom mi se tokom tog perioda nije vratio. Jako sam zahvalan", rekao je glumac.

Poznati Amerikanac danas nešto teže govori zbog brojnih bolničkih tretmana kojima je podvrgnut, ali ističe da svakodnevno radi vežbe za glas.

"Činjenica da bi karijera mogla da mi se završi zbog poteškoća s govorom, samo me je motivisala da se više trudim", dodao je.

On je istakao i da predugo nije imao devojku, i da mu je zbog toga teško.

"Nisam imao devojku 20 godina. Istina je da sam svaki dan usamljen. Oduvek sam smatrao da su žene interesantnije od muškaraca. Mi muškarci smo kao slonovi... a one su leptiri", istakao je Kilmer.

Njegovi memoari će izaći na tržište 21. aprila, a pojaviće se i u nastavku kultnog filma "Top Gun" gde će tumačiti ulogu pukovnika Toma Kazanskog, koja ga je i proslavila pre 34 godine!

Izvor: žena.blic.rs

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR