Glas Javnosti

Na današnji dan rođena je EJMI VAJNHAUS! Njen život obeležili su vanserijski TALENAT, mnogobrojni SKANDALI i ogromna TUGA! (VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Ejmi Vajnhaus, jedna od najvećih svetskih zvezda, danas bi napunila 37 godina da nije tragično preminula 2011. godine u 27. godini. Ejmi je iza sebe ostavila brojne hitove, a njen život su pratili i brojni skandali.

Naime, pored fantastičnog glasa, bila je poznata i po burnom životu i "ispadima" koji su se dešavali usled borbe sa zavisnošću od narkotika i alkohola. Ejmi je rođena u jevrejskoj porodici iz Sautgejta u Londonu i živela je sa ocem Mičelom koji je bio taksista, majkom Dženis koja je radila kao apotekarka i bratom Aleksom. Otac je često pevao numere Frenka Sinatre Ejmi kada je bila devojčica, a ovu naviku preneo je i na svoju ćerku koju su posle u školi teško smirivali jer je pevala i za vreme časova.

 Sa devet godina upisala se u pozorišnu školu, gde je provela četiri godine, a zatim je pohađala školu Silvije Jang odakle je izbačena zbog pirisnga u nosu. Ljubav prema muzici je godinama postajala ozbiljnija i sa 13 godina Ejmi je dobila svoju prvu gitaru, a potom je počela i da piše muziku. Tih godina se oprobala i kao novinarka šoubiza, i nastupala je sa džez bendovima.

 Veliku popularnost stekla je po izbacivanju prvog albuma, nakon čega su se njeni muzički uspesi samo nizali.

Jedna od njenih najpopularnijih pesama „Rehab“ nastala je sasvim slučajno u studiju dok se ona žalila svom producentu kako je roditelji i prijatelji teraju da počne lečenje od zavisnosti od alkohola.

 Svoj poslednji koncert održala je između 18. i 19. juna 2011. u Beogradu i tada se jedva držala na nogama, i na bini je bila svega 11 minuta.

 Kako su ranije strani mediji pisali, poslednje trenutke svog života provela je ležeći u krevetu sa flašom votke, gledajući svoje spotove i tada se navodno smejala sama sebi.

(Glas javnosti/Glossy)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR