Glas Javnosti
Posta

MRAČNA STRANA ČARLI ČAPLINA, ZALJUBLJIVAO SE U TINEJDEŽRKE: Oduzimao nevinost, a isplaćivao milionske alimentacije, a zbog jedne jedva izbegao zatvor (FOTO+VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Čarli Čaplin i danas važi za jednog od najpznatijih komičara u istoriji kinematografije, a malo je poznato da je u jednom trenutku umalo završio iza rešetaka i to zbog silovanja

Dok je sa jedne strane darivao osmehe korz svoje komične bravure najsimpatičnije skitnice velikog platana, njegov privatni život  pun je skandaloznih veza i seksualnih devijacija.

Čaplin, rođen  na današnji dan - 16. aprila. 1889.- munjevito je dostigao status "najpoznatijeg čoveka na svetu", već do svoje 26. godine. Primanja velike holivudske zvezde, uz poštovanje i divljenje koje je zahtevao uprkos stasu od samo metar šezdeset pet, omogućilo mu je da za života spava sa približno 2.000 žena!

Ženio se devojčicama, imao je 11 dece i “bio je očajan otac”. Kad je umoro njegovo telo je ukradeno da bi nakon 11 sedmica bilo vrećeno kako bi umetnika sahranili.

Supruge britanskog glumca ser Čarlsa Spensear Čaplina, poznatijeg samo kao Čarli Čaplin, bile su i po 30 godina mlađe od njega, zbog čega je bio kritikovan u javnosti.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Artist & Galeri ? (@artistgaleri)

Prema nekim biografijama, Čaplinov ljubavni život poslužio je kao inspiracija piscu Vladimiru Nabokovu za popularnu “Lolitu.

Mildred Haris imala je samo 16 godina kada se 1918. udala za Čaplina kome je to bio prvi brak.

Pričom o lažnoj trudnoći njena majka prisilila ga je da se venča sa Milder, a pre razvoda braka koji je potrajao dve godine, popularna dečija glumica zaista je i rodila, ali je dete umrlo nakon tri dana.

U to vreme Čaplin je fantastično zarađivao tako da je početak njihovog braka doneo gospođi Čaplin ličnog vozača i otvoren račun u najprestižnijim buticima tog vremena.

Tokom brakorazvodne parnice Čaplin je tvrdio kako je Mildred imala lezbijsku aferu sa poznatom glumicom Alom Nazimovom, a ona je pak njega optužila da je seksualni zavisnik, opsednut deflorisanjem i vaspitavanjem svojih izuzetno mladih žena, piše Articles latimes.

Čini se da su Čaplinu bile suđene šesnaestogodišnje devojke jer je i njegova druga supruga Lita Grej, koju je upoznao na snimanju "Mališana", takođe imala toliko godina kada ga je upoznala dok je njemu tada bilo 35. Venčali su se 1924, a u braku su dobili dva sina – Čarlija Čaplina mlađeg i Sidnija Earlena Čaplina.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by cinemaadore (@cinemaadore)

Kako je navedeno u dokumentima o njihovom razvodu, koji su objavljeni u medijima decenijama kasnije, zaveo ju je kad je imala 15 godina. Kako piše u dokumentima pronađenim u jednoj napuštenoj banci u Los Anđelesu, Lita je zatrudnela u šesnaestoj. On je insistirao da tinejdžerka abortira, ali njena majka to nije dopuštala i pripretila je Čaplinu da će ga prijaviti policiji jer je po kalifornijskom zakonu svaki seksualni odnos s maloletnicom — silovanje.

Čaplin je pristao kako bi izbegao zatvorsku kaznu, a u dokumentima s njenim svedočenjem stoji da je i pre braka zahtevao od Lite da učestvuje u grupnom seksu s još jednom ženom i njim. Venčali su se u Meksiku 25. novembra 1924. godine, na diskretnoj i intimnoj ceremoniji, a i tokom braka glumac je imao perverzne žudnje koje je Lita morala da ispunjava

- Njegovi zahtevi su bili tako odvratni, degradirajući i uvredljivi za tužilju, bili su takvo omalovažavanje ličnog dostojanstva i pokazivali nedostatak poštovanja da su bili šok za njenu istančanu osećajnost i moral — navodi se u dokumentima o razvodu.

 

Navodno je Čaplin rekao svojoj supruzi:

- Ovaj brak neće trajati dugo. Učiniću da ti bude toliko muka od mene da nećeš želeti da živiš sa mnom.

Do medija su dospeli neki od detalja Čaplinovih "perverznih seksualnih žudnji", koji su zgrozili tadašnju javnost, pa se moglo čuti sve više zahteva da se njegovi filmovi zabrane u Americi. To je poljuljalo mentalno zdravlje glumca, pa je, pisalo se, bio na ivici nervnog sloma.

Razveli su se 1928. godine, pošto joj je Čaplin ponudio pozamašnu sumu novca kako bi abortirala. To je ujedno bio i najskuplji razvod tog vremena. “Mala Lita” mu je “izvukla” neverovatnih 850.000 dolara.

Lita je bila jedina od njegove 4 žene, ali je nije spomenuo u autobiografiji.

Nije dugo trebalo da se umetnik ponovno zaljubi. Zaprosio je poljsku glumicu Polu Negri, ali do braka nikad nije došlo. Par je često prekidao te se javno mirio. Navodno je s njom bio samo zbog publiciteta, jer je sve svoje druge veze pokušavao sakriti.

Treću suprugu - Polet Godar - upoznao je dok je bio u četrdesetim, a ona imala tek 21 godinu. U braku su bili od 1936. do 1940. godine.

Kasnije se udala za nemačkog pisca Remarka. Kad su Godar više decenija kasnije telefonom javili da je Čaplin umro, odgovorila je "Pa šta?" i spustila slušalicu

Posle bezbroj veza i niza problema, Čaplin je sreću našao s Unom O’nil, ćerkom američkog pisca Judžina O’Nila i britanske književnice Agnes Bolton. Venčali su se 1943. godine. Čaplin je imao 54, a ona 18 godina. Njen otac brak nije odobrio te je prekinuo sve kontakte s njom.

Par je bio u dugom braku u kojem su dobili osmoro dece: sinove Kristofera, Eugena i Majkla Čaplina te kćerke Đeraldine, Džozefine, Džejn, Viktoriju i Anete-Emili.

Ona je nadživela Čaplina za 14 godina, ali su joj poslednje godine bile nesrećne, jer ju je tuga zbog njegove smrti odvela prema alkoholizmu. Umrla je od raka pankreasa 1991. godine. U Čaplinovu zadnju suprugu bio je zaljubljen i pisac J.D. Selindžer, koji je bio toliko zgrožen njenim izborom da joj je poslao vulgarno pismo o tome kako će izgledati “degutantna prva bračna noć između nje i Čaplina”.

Od njihove dece najpoznatija je glumica Džeraldina Čaplin. Ona jesvojevremenoispričala kako se detinjstva baš dobro i ne seća.

- Nemam puno sećanja, valjda zato što je prošlo već mnogo godina, ali verujem da sam imala srećno djetinjstvo – rekla je ona.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Cosmo Jones (@cosmojonesmusic)

 

Američki filmski institut ga je stavio na deseto mesto na listi 100 najvećih glumaca 20. veka. Čarli Čaplin je jedno od najprepoznatljivijih lica u istoriji filma. Najveća je filmska zvezda do kraja dvadesetih godina 20. veka.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP