Glas Javnosti

MLADI DANAS RAZUMEJU SAMO GOLE S*SE I GU**CE": Bisera Veletanlić o stanju na muzičkoj sceni

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Bisera Veletanlić bila je sedamdesetih godina prošlog veka velika muzička zvezda. I danas pevaju njeni vanvremenske hitovi kao što su "Zlatni dan" i "Milo moje", a među poslednjima je pesmu "Sećanja" iz filma "Leto kada sam naučila da letim".

Zabavna muzika po kojoj smo nekada bili poznati, potpuno je skrajnuta sa naše muzičke i medijske scene. Kao da ni ne postoji. S tim se, naravno, slaže i Bisera.

"Skrajnuta je. Ljudi jedva čekaju da čuju nešto normalno, nešto da ih dirne... Ali, toga nema. Trebalo bi iz temelja menjati sve, pa i u muzici. Muzika je onakva kakvo je i sve ostalo. Ono što se sluša po radio stanicama, čovek ne može u to da veruje. Svi imaju istu šemu, a nigde prave muzike", kaže Bisera.

Konstrakta je jedna od retkih stvari na našoj muzičkoj sceni koja joj se dopala u poslednje vreme.

"Konstrakta je neverovatna, to je sve prepametno, nenametljivo a nametljivo", govorila je Bisera nakon Evrovizije. Međutim, to je ovde, ipak, incident.

"Zato što ima puno budala koji ništa ne razumeju. Razumeju gole guzice, gole sise... I onda muziku slušaju preko toga. A kada neko napravi nešto gde treba da uključiš mozak, onda vidiš da je i te kako važno to što je ona uradila. Okrenula je konačno celu Evropu naopačke. Šta ćeš više - izjavila je čuvena pop pevačica.

Glas javnosti/Nova

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR