Glas Javnosti

MIKI MANOJLOVIĆ OTIŠAO U RATARE: Do pandemije nisam ruku u zemlju gurnuo, sad imam luk i paradajz, fantazija

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Koliko je pandemija uticala na živote umetnike pokazuje primer glumca Mikija Manojlovića, koji se prvi put oprobao u poljoprivredi.

Miki Manojlović otkio je koliko ga čini ponosnim što je na Maljenu uspeo da zasadi mini baštu, ali i kako održava romantiku sa suprugom Tamarom Vučković nakon tri decenije braka, te zbog čega ima strah od visine.

Prema njegovim rečima nakon početnog perioda strahovanja za život i zdravlje, otišao je na planinu Maljen.

-Tamo je moj deda još tridesetih godina prošlog veka kupio jedan teren i na njemu zasadio borove. Imao je tamo i drvenu kućicu, koju su seljaci tokom Drugog svetskog rata, videvši da niko u njoj ne živi, srušili i odneli drva. Onda sam ja 1984. tamo napravio brvnaru, i ne sluteći da će mi tako dobro doći za vreme pandemije. Tamo sam čitao, spremao uloge i predstave i bavio se povrtarstvom - ispričao je poznati glumac za hrvatsku “Gloriu”:

Kako manojlović veli nešto je od zasada je propalo, ali većina je uspela:

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Domaća Kinematografija (@domaca__kinematografija)

- Do pandemije nisam gurnuo ruku u zemlju. No, kad sam već bio tamo, odlučio sam da pokušam. Doneo sam đubrivo, pročitao neke knjige, pitao ljude i svašta zasadio - salatu, luk, paradajz, blitvu, razne začine... Sve je neprskano, potpuno prirodno, što znači da se oko toga čovek mora pomučiti. Ipak, sve se isplati, pogotovo kada na sto stavite ono što ste sami proizveli. Fantazija- veli glumac.

Manojlović je ispričao kako supruga Tamara, sa kojom je skoro tri decenije u braku I on uspeli da sačuvaju romantiku:

 

- Pomaže nam to što često nismo skupa. Razdvojenost nas spaja. Ona jako voli cveće, a ja se samo ponekad setim da ga kupim, no ne uzima mi to za zlo. Kupi ga sama - iskren je Miki koji kaže da nemaju običaj da slave godišnjice braka:

- Ne pridajemo tome nikakav značaj. Venčali smo se 20. avgusta, a iz raznih razloga tada obično nismo zajedno. A ako ipak jesmo, odemo na večeru, zagrlimo se, čestitamo...

Glumac je objasnio i odnos poslovnog i privatnog u svom braku:

 

- Ne bežimo od saradnje, ali trenutno nemamo zajedničkih ideja. Tamara je direktorka Jugoslovenskog dramskog pozorišta, u kojem sam tokom karijere glumio u četiri predstave. Da postoji uloga za koju sam najbolji, verovatno bi me zvala, ali ne treba ništa forsirati.

Miki ima dvoje dece, 42-godišnju rediteljku Čarnu koju je dobio iz prvog braka sa Iskrom Uzelac, i 18-godišnjeg Ivana o Kojima kaže:

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by RTS Predstavlja (@rts_predstavlja)

- Vidi se da su različita generacija. Čarna je više čitala knjige, Ivan bi hteo da ide bržim, površnim putevima, ona je u njegovim godinama znala šta želi, a on se još traži.

O strah od visine koji ga prati od detinjstva Miki kaže:

- Imao sam strica Andriju, koji je imao dosta neobičan stil igre. Držao bi me za ruke i pustio da visim s balkona nekoliko metara iznad zemlje. “Gle, kako je visoko. Sad ću te baciti”, govorio je, a nakon nekoliko sekundi bi me vratio na čvrsto tlo, rekao da me voli i da me nikada ne bi pustio. A zatim sve to ponovio. Zbog njega imam panični strah od visine. Godinama sam umirao kad ulazim u avion, a nisam znao zašto. Tek sam kroz terapiju osvestio to svoje neugodno iskustvo iz detinjstva - rekao je Manojlović te objasnio koje mu je najstrašnije iskustvo u životu:

 

- Strašnije je bilo potonuće broda Tuhobić 1962. u Pelješkom kanalu. Plovio sam s porodicom od Malog Stona do Trpnja, bila je strašna oluja i brod se napunio vodom. Zadnjim snagama smo došli do Trpnja, gdje smo se iskrcali, a brod je potonuo. Ipak, zbog toga nisam dobio strah od vode, u životu sam kasnije rado i često jedrio.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR