Glas Javnosti
posta

MERIMA ISKAKOVIĆ RAZOČARANA: Tužioci u slučaju Lečić su TUŽNI i ŽALOSNI!

Pop kultura
Autor: Glas Javnosti

Povodom vesti da je Više javno tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu glumice Danijele Štajnfeld koja je Branislava Lečića optužila za silovanje, nekadašnja glumica Merima Isaković, koja je takođe optužila Lečića za seksualno uznemiravanje i pokušaj silovanja. Ona ocenjuje da je ova odluka "tužna i žalosna".

- Zapanjujuće je da Tužilaštvo praktično kaže da ne vidi potrebu da započne istraživački postupak. Žao mi je tužioca koji je odbio da sasluša ostale svedoke koji su se dobrovoljno javili, a uzeo je u obzir neke izjave Danijeline bivše komšinice iz detinjstva, za koju mi je Danijela rekla da se uopšte nije ni družila s njom - kaže za "Danas" Isaković.

Ona navodi da je očigledno je da je bilo pritisaka nad tužilaštvom, "ali, ako je neko izabrao da bude tužilac, treba da očekuje pritiske nasilnika i da ima jaku kičmu da im se odupre".

 

Isaković ističe da je veoma tužno ako slučaj ne uđe u fazu istrage i dodaje da bi to bilo poražavajuće.

- Nisu saslušali ljude koji Danijelu poznaju, nikog od glumaca na koje im je ukazalo svedočenje dodatnih svedoka koji su bili očevici Lečićevog nasilnog ponašanja. Nisu saslušali ni kliničare iz Amerike koji su tokom godina radili sa Danijelom, a od kojih je jedan klinički psiholog žena našeg porekla, te su eto mogli da pričaju na srpskom. Tačno je da imaju gomilu materijala koji je trebalo ispitati, ali ga nisu ispitali. Ova odluka je tragedija morala i pravosuđa. Žao mi je naših ljudi i devojaka koji žive u takvoj sredini. Nadam se da će apelacioni postupak dovesti tužilaštvo na put istrage - zaključuje Isaković.

 

Nekada popularna mlada glumica, danas ugledni klinički psiholog u Australiji Merima Isaković, oglasila se ispovešću nakon optužbe koju je protiv Lečića izrekla Štajnfeld, kako bi joj dala podršku.

Ona je navela da je kroz slično prošla 1978. kao student. Prema njenim rečima, Lečić je pokušao da je siluje, ali se kasnije izvinio. Nakon njenog iskaza, Isaković je navela da su joj se javljale mnoge devojke sa sličnim iskustvom sa Lečićem, kao i da su pojedinici iz glumačkog sveta upozoravali mlade koleginice kako da se (ne)ponašaju u prisustvu Lečića.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR