Glas Javnosti
posta

MERIMA ISAKOVIĆ: 'Oprostila sam LEČIĆU, ali nisam zaboravila! DUŽNOST svakog humanog bića je da se dalje ZLO SPREČI'!

Pop kultura
Autor: Glas Javnosti

Glumica Merima Isaković optužila je Branislava Lečića za seksualno zlostavljanje, Kako ona tvrdi poznati glumac pokušao je da je siluje 1978. godine,

-Jedno zlo je izazov i bol jedne osobe, ali, ako se ne zaustavi, ponavljano zlo postaje nesreća naroda. I ljudskog roda. Dužnost svakog humanog bića je da pomogne da se dalje zlo spreči. Dužnost humane države je da primeni pravilo nulta-tolerancije prema nasilju, da obezbedi profesionalnu pomoć, zaštitu, kao i dostojanstveno ispovedanje žrtvama nasilja i njihovim porodicama, a takođe i pomoć porodici nasilnika koja je često u šoku i bez predhodnog znanja o devijantnom ponašanju njihovog bližnjeg- rekla je  Isaković za Nova.rs.

-Ja sam davno prebrodila i zatvorila preživljenu traumu i sećanje da me je samo Božijom voljom moj instinkt spasio. Oprostila sam verujći u iskrenost Lečićevog pokajanja i obećanja datog tada, pre 41 godinu, a dve godine posle čina nasilonog zlostavljanja, da to nikada više neće nikome pokušati ni uraditi … Oprostila sam, ali nisam zaboravila, ostavivši u nadi da se to nikada i prema nikome stvarno neće ponoviti-  rekla je Merima Isaković za pomenuti portal. 

 

-Da li ću biti svedok ukoliko me tužilastvo pozove? Naravno. Verujem da je reći istinu fundamentalna obaveza svake savesne osobe. Ne mogu direktno svedočiti o događaju nasilja nad Danijelom Štajnfeld jer mu nisam direktno prisustvovala, ali mogu svedočiti o ličnosti Branislava Lecica i svom dramatičnom iskustvu vezanom za njega. Nadam se da će se druge žrtve osmeliti da se oglase, ako ih ima- zaključila je ona. 

U opširnoj ispovesti za “Nedeljnik”, Merima Isaković je opisala stravične detalje seksualnog nasilja koje je, kako tvrdi, doživela od Lečića u stanu u kojem je u to vreme živeo sa svojom majkom. Merima je tada imala 18 godina, a Lečić 22.

-Bilo mi je 18 godina. Jesen 1978. Ugurao me u stan. Skinuo mi haljinu. Ne pokušavaj da vrištiš. Niko te neće čuti. Oborio me na pod. Osećala sam kako me lomi. Boliiii svaka koščica. Samo ne ovako. Molim te Bože! Ako uspe umreću noćas. Uživa u mom strahu. Osećam taj zadah. Kao miris truleži. Zastrašujuć pogled. Prazan i crn. Oči bez duše. Osećam potrebu da danas kažem istinu i molim naš narod da ovo pažljivo pročita. Nasilnik koji je zamalo uspeo da uništi moj život, da ugasi moju mladost, da me kao tama proguta. “Opraštam ti”, rekla sam mu tada, pre četrdeset godina. “Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koji si mi naneo. Mnogostruki bol. Ako ikada čujem da si ikome naneo sličnu bol, svima ću reći šta se desilo.” Ja sam svoju reč održala. Branislav Lečić izgleda nije. Osećam moralnu obavezu da podelim svoje iskustvo u nadi da će moja ispovest biti podrška i Danijeli Štajnfeld i ostalim žrtvama seksualnog zlostavljanja- ispričala je, između ostalog, Merima Isaković.

 

Glumica Danijela Štajnfeld prethodno je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu izjavila da je Branislav Lečić misteriozni “moćnik iz filmske industrije” koji ju je silovao u maju 2012. godine.

(Glas Javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR