Glas Javnosti

MARVEL STUDIO ODAO 'POČAST' GLUMCU: Poslednji pozdrav za 'Crnog pantera' (VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Kralj T’Čala, odnosno Crni panter, princ, a najviše svestrani glumac u četiri Marvelova filma, Čedvik Bozman zaslužio je samo reči hvale kako od fanova, tako i od svih sa kojima je sarađivao.

Svet je prošlog vikenda izgubio velikog glumca i plemenitog čoveka, koji je u toku svoje kratke profesionalne karijere uspeo da postane filmska ikona. Jedinstveni Crni panter, Čedvik Bozman je u 43. godini preminuo od raka debelog creva, a Marvel studio je sad objavio video, kao omaž glumcu čiji je odlazak rastužio celu planetu.

Bozman je bio svestrani glumac koji je učinio toliko toga za svog kratkog života, ali je nesporno ostao upamćen kao princ, a onda i kralj T’Čala, odnosno Crni panter, u četiri Marvel filma.

Što se tiče Marvelovih filmova, Bozmanovo prvo pojavljivanje je bilo u "Kapetan Amerika: Građanski rat" (2016), a poslednje u "Osvetnici: Rat beskraja" (2019). Bozman ulogu Crnog pantera nije shvatao zdravo za gotovo. Uz gracioznost, hrabrost i požrtvovanost, zauvek je oživeo lik T’Čale - toliko da danas predstavlja uzor velikom broju dece crne puti.

"Crni panter" iz 2018. godine je bio nominovan za 7, od kojih je dobio 3 Oskara, i zaradio preko 1.3 milijarde dolara, postavivši rekord za filmove sa pretežno glumcima crne puti.

(Glas javnosti/Telegraf)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR