Glas Javnosti
Posta

MACA 'VRAĆA U PROŠLOST': Voditelj zakačio mali podsetnik na devedesete i nasmejao pratioce na Instagramu (FOTO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

"Esmeralda" je meksička telenovela koja je u Srbiji, u vreme bombardovanja, bila kao neka vrsta "svete literature" pred spavanje , pretočene u seriju koja opisuje tužnu sudbinu slepe devojke po istom imenu koja na kraju pronalazi ljubav i sreću. Danas ona je predmet smeha i ironičnih podsmeha dešavanjima oko nas.

Tako je i popularni voditelj i glumac Dragan Marinković Maca na svom Instagram profilu zakačio sliku kao sećanje na seriju ali u ironičnom smislu, svojstvenom njemu, jer i dan danas, ta serija kao i mnoge koje su obeležile 90-te predstavljaju sećanje na neka druga vremena, a vrlo često i inspiraciju za ironične provokacije i doskočice kojima se "prozivaju" današnjica i ljudi u njoj.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Dragan Marinković Maca (@dragan_maca) on

 

Da podsetimo jedna od prvih asocijacija na početak bombardovanja iz 1999-e je svakako u tom trenutku prekinuta 63. epizoda tada popularne telenovele "Esmeralda" koja se emitovala na "Pinku" u osam uveče.  Iako je prva bomba pala nešto posle 19h na kraljevačko selo Lađevci, signal za vazdušnu opasnost, a samim tim i prekid redovnog TV programa je usledio nekih sat vremena kasnije.

Sapunica je, pamte još mnogi gledaoci, pratila tešku Esmeraldinu sudbinu, a oni, koji su u terminima emitovanja serije obavezno morali da budu ispred malih ekrana, molili su se da glavna glumica progleda.

Esmeralda je na kraju progledala, te 1999. Tako je i jedna od najupečatljivijih scena u samoj seriji bila baš ta u kojoj glavna junakinja vidi po prvi put u životu. Kasnije je njen Hose Armando (Fernando Kolunga) oslepeo dok je ona mogla da vidi, ali to je neka druga priča.

Godinama kasnije gledaoci su se javljali glavnim glumcima i govorili im kako su u tom trenutku plakali. Esmeralda je bila na vrhu popularnosti, a producenti su zadovoljno trljali ruke jer zarada od serije bila je enormna. 

(Glas javnosti)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP