Glas Javnosti
posta

LOGIČAN IZBOR! Milan Marić preneće lik čuvenog Lauša na filmsko platno

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Na proleće počinje snimanje serije "Pad", po knjizi "Godina prođe, dan nikad" Žarka Lauševića, a čuvenog dramskog umetnika igraće Milan Marić.

U opciji za glavnu ulogu je, kako su pisali pojedini mediji, bilo nekoliko glumaca, a najozbiljniji konkurent Mariću za rolu Lauševića bio je Miloš Biković.

Serija će imati osam epizoda, scenario potpisuju Bojan Vuletić i Petar Mihajlović ("Južni vetar"), a režiju Vuletić, koji je sa "Fajerflaj produkcijom" već radio "Porodicu" o hapšenju Slobodana Miloševića. Serija će premijerno biti prikazana na Superstar kanalu, a nastaje uz podršku Telekoma Srbije.

"Nova serija u produkciji `Fajerflaja` pod nazivom `Pad` nastaje po motivima knjige Žarka Lauševića `Godina prođe, dan nikad`. Motivi iz njegove knjige poslužiće da opišemo jedno vreme, početak rata u bivšoj Jugoslaviji, siromaštvo i izolaciju kroz tragičnu sudbinu najpoznatijeg jugoslovenskog glumca. Scenario nije samo prepisana knjiga, već su scenaristi slobodno interpretirali određene delove, obogaćujući ga likovima i događajima koji ne postoje u samoj autobiografiji", rekao je Vuletić.

Reditelj je sa Milanom Marićem već sarađivao na seriji "Porodica", gde je glumac igrao Čedomira Jovanovića, a sada pojašnjava kako je došlo do nove saradnje,piše 24sedam.

"Ulogu poznatog jugoslovenskog glumca koji se nalazi na vrhuncu karijere, ali koji spletom tragičnih okolnosti ubija dva mladića i ranjava trećeg igraće naš trenutno najbolji glumac mlađe generacije Milan Marić. On je bio logičan izbor ne samo zbog fantastične saradnje na seriji `Porodica`, već i zbog snažne emotivne slojevitosti, koju samo on može da podari ovako kompleksnom liku", objašnjava Vuletić i naglašava:

"Serija će biti snažna posveta glumi i glumcima na ovom našem podneblju, ali će se takođe baviti temama karakterističnim za tragično vreme devedesetih godina u bivšoj Jugoslaviji. Kako jedno tragično vreme utiče na sudbinu običnih ljudi? Kako stvaralačka, umetnička energija može postati destruktivna i rušilačka? Šta je to što nas tera u destrukciju? To su samo neke od veoma kompleksnih i izazovnih tema kojima ćemo se baviti u novoj seriji `Pad`".

BONUS VIDEO Legendarni srpski policajac provalio šta se krije iza rafala na Đokovića

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR