Glas Javnosti
posta

KRISTIJAN BEJL ispričao da je za kultni film Američki psiho bio bedno plaćen

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Slavni glumac priznao da niko nije verovao u njega.

Kristijan Bejl je u najnovijem intervjuu za „GQ“ otkrio da je za ulogu u kultnom ostvarenju „American Psycho“ iz 2000. godine bio plaćen manje od šminkera na setu.

„Niko nije želeo da radim taj posao sem reditelja. Tako da su rekli da mogu da dobijem posao jedino ako budem toliko plaćen. Platili su mi zakonski minimum. Sećam se jednog snimajućeg dana kada sam sedeo u šminkernici i svi su mi se smejali jer sam zarađivao manje od njih“, ispričao je Bejl koji je baš ovom ulogom obezbedio sebi status glavnog glumca.U nastavku intervjua potvrio je da je uloga prvobitno namenjena Leonardu Dikapriju i da njemu duguje svoju karijeru.

„I ne samo ja. Do danas, svaka uloga koju neki glumac dobije, dobio ju je zato što ju je Leo odbio. Nije bitno koliko ste ‘dobri’ sa režiserima,. Svi ti ljudi sa kojima sam ranije radio, svi prvo ponude ulogu Dikapriju. Tako da, hvala ti, Leo, jer on zaista i može da bira šta će da radi. I svaka mu čast, fenomenalan je.“Kako je ranije otkriveno, Dikaprija je Bejlova maćeha Glorija Stajnem „ubedila“ da odustane od uloge u „Psihu“. Leu je savetovano da ne prihvata ulogu Patrika Bejtmena u pomenutom filmu zbog užasnog nasilja prema ženama koje je prikazano, jer to, navodno, ne bi bio dobar sledeći korak u njegovoj karijeri nakon uloge simpatičnog Džeka u „Titaniku“.

Iako nije bio prvobitan izbor za „Američlkog psiha“, Bejla je ova uloga lansirala u sam vrh holivudskih glumaca, a u nastavku karijere je dobio čak četiri nominacije za Oskara.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR