Glas Javnosti

Kraljica Elizabeta II će prvi put u životu krasiti naslovnicu MODNE BIBLIJE: Povod je POSEBAN (FOTO+VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Kraljica Elizabeta II ove godine proslavlja svoj platinasti jubilej, odnosno 70 godina otkako je preuzela engleski presto nakon smrti svoga oca Džordža VI.

Vremešnoj vladarki koja će ove godine u aprilu proslaviti 96. rođendan, na poseban način će ukazati počast i najpoznatiji modni časopis na svetu kog često nazivaju "modnom Biblijom", Vog. Obzirom na skorašnji rođendan, ali i platinasti jubilej, Vog će na naslovnici svog aprilskog izdanja objaviti kraljičinu fotografiju iz mladosti.


Inače, ovo je ujedno i prvi put da se kraljica Elizabeta II pojavila na naslovnici ovog časopisa, piše Blic.

Reč je o fotografiji kraljice nastale 1957. godine, pet godina nakon početka njene vladavine, a na njoj je pozirala s dijamantskom dijademom koja je bila zaprava izrađena za kralja Džordža IV.
Kako je najavljeno, aprilsko izdanje britanskog Voga izlazi s dvostrukom naslovnicom.

 
Na jednoj se nalazi kraljica Elizabeta II, dok će se na drugoj naslovnici nalaziti glumica Anja Tejlor Džoj, zvezda popularne serije "Damin gambit" koju modni svet obožava zbog prefinjenog modnog stila.

Inače, britanska javnost se nada da će se sledeće nedelje kraljica Elizabeta II pojaviti na komemoraciji za pokojnog supruga princa Filipa, rekao je u četvrtak izvor iz palate, nakon što je 95-godišnja kraljica otkazala pojavljivanje u javnosti ranije ovog meseca.

Kraljičino zdravlje je u centru pažnje otkako je u oktobru prošle godine provela noć u bolnici zbog neutvrđene bolesti, a zatim joj je njen tim lekara savetovao odmor.

U februaru se zarazila covidom-19, ali na svu sreću imala je samo blage simptome poput prehlade.

Inače, Elizabeti uopšte nije bilo suđeno da postane monarh po rođenju, već je postala kraljica samo zato što je njen stric Edvard VIII abdicirao kako bi bio s razvedenom Amerikankom Volis Simpson.

Elizabeta je 2015. godine prestigla Viktoriju po najdužoj vladavini Britanijom u liniji čije poreklo seže u doba normanskog kralja Vilima I i njegovog osvajanja Engleske 1066.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR