Glas Javnosti

'Kotrljajuće kamenje' protiv predsednika: Legendarni bend preti tužbom Donaldu Trampu

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Čuveni britanski rok bend "Rolingstons" upozorio je predsednika SAD Donalda Trampa da će ga tužiti ukoliko nastavi da koristi njihove pesme u svojoj političkoj kampanji.

Pravnog tima ovog legendarnog "Kotrljajućeg kamenja", oformljenoge 1962. godine, veli da oni sarađuju sa “BMI” organizacijom, koja se bavi pravima izvođača čija se muzika koristi bez dozvole autora, prenose strani mediji.

U Trampovoj kampanji je korišćena pesma “You Can’t Always Get What You Want” na prošlonedeljnom mitingu u Tulsi u Oklahomi, a ista pesma je korišćena i tokom Trampove kampanje tokom izbora 2016. godine.

“Rolingstonsi ne podržavaju Donalda Trampa”, tvitovao je bend te godine.

Predstavnici grupe su u novoobjavljenoj izjavi istakli da su “potrebni dalji koraci za isključenje” gospodina Trampa od upotrebe Rolingstonsovog materijala u budućoj predsedničkoj kampanji, nakon što su zanemarene prethodne direktive o prekidu upotrebe.

Strani mediji prenose da je “BMI” obavestio Donalda Trampa u ime Stonsa da će upotreba njihovih pesama bez dozvole predstavljati kršenje ugovora o licenciranju i biće podložna zakonskim postupcima, pa će morati da ga tuže.

(Izvor: Nova)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR