Glas Javnosti

KONSTRAKTA ODE U GLUMICE : Igra u „Iskupljenju“, počelo snimanje crnohumorne drame u Sloveniji

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Snimanje novog dugometražnog filma Sonje Prosenc, koji koproducira srpska kuća “Living Pictures” iz Beograda i čiji je nastanak podržao Filmski centar Srbije, počelo je nedavno u Sloveniji. U crnohumornoj drami “Iskupljenje” (na slovenačkom “Odrešitev”) glavne uloge tumače slovenački glumci Katarina Stegnar i Marko Mandić, a jedna od epizodnih uloga je poverena srpskoj umetnici Ani Đurić Konstrakt

“Iskupljenje” je treći dugometražni igrani film rediteljke i scenaristkinje Sonje Prosenc. Priča prati naizgled savršenu porodicu koju čine supružnici Olivija i Aleksander, kao i njihova kćerka Agata. Dolaskom 25-godišnjeg Julijana njihovi životi se okreću naglavačke i otkrivaju nefunkcionalnost njihovih međusobnih odnosa. Kroz humor, “Iskupljenje” istražuje temu emocionalno ispražnjenih elita i smešta je u kontekst savremenih društvenih problema. Glavne uloge u filmu tumače Katarina Stegnar, Marko Mandić, Mila Bezjak i francuski glumac Alioča Šnajder.


Ekipu filma čini šaroliki spoj profesionalaca iz Slovenije, Hrvatske, Francuske, Italije, Norveške i Srbije. Pored Ane Đurić Konstrakte, koja glumi i peva u filmu, u srpskom delu ekipe su maskerka Tina Šubic i srpski koproducenti Dimče Stojanovski i Stefan Orlandić (“Living Pictures”), piše FCS.

Film Sonje Prosenc podržale su Slovenije, Italija, Norveška, Srbija i Hrvatska. Producent filma je producentska kuća “Zavod Mono” na čelu s Rokom Sečenom. Koproducenti filma su “Incipit Film” iz Italije, “Incitus film” iz Norveške, “Wolfgang & Dolly” iz Hrvatske i “Living Pictures iz Srbije. Uz Slovenački filmski centar (SFC), produkciju filma su podržali italijansko Ministarstvo kulture i Friuli-Julian Film Commission (FJK), Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), Filmski centar Srbije (FCS), Audio-vizuelni fond FJK i TV Slovenija.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR