Glas Javnosti

'KO TO TAMO PEVA' ODUŠEVIO FRANCUZE: Kanom se orilo 'I TATA BI SINE'! (VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Zvanično najbolji sroski film svih vremena, ostvarenje Sobodana Šijana i Duška Kovačevića "Ko to tamo peva" nakon selekcije u zvaničnom programu "Kan klasik'' Kanskog festivala 2020, osvaja bioskope širom Francuske tokom aktuelne 2021. godine, saopšteno je iz produkcije ostvarenja.

Digitalno restaurisana verzija neprolazne tragikomedije, proglašene za najbolji srpski i jugoslovenski film, na dan otvaranja francuskih bioskopa nakon karantina, prikazan je u 12 bioskopa širom te zemlje.

Kultno ostvarenje već uveliko obara rekorde kao klasik van engleskog govornog područja sa više od 3.000 gledalaca za samo tri nedelje prikazivanja i nastavlja put privlačenja evropskog auditorijuma sa rezervisanih više od 50 bioskopa za naredni period u Francuskoj.

"Ko to tamo peva'' je tokom 2020, dakle 40 godina nakon premijere na najprestižnijem svetskom filmskom festivalu u Kanu, gde je osvojio nagradu publike, selektovan u programu "Kan klasik'', koji predstavlja retrospektivu najznačajnijih ostvarenja iz istorije Kanskog festivala.

Pored filma "Ko to tamo peva'''', u prošlogodišnjem izdanju bili su odabrani i filmovi "Raspoloženi za ljubav'' reditelja Vong Kar-Vai-a, "Ulica'' Federika Felinija, "Akatone'' Pjer Paolo Pazolinija, "Pripremite maramice'' autora Bertrana Blijea i drugi.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR