Glas Javnosti

KAKO SU NAS TV SERIJE PROROČKI UPOZORILE NA BUDUĆNOST: Šta su predvideli Nele i ‘Nadrealisti’, a šta  Izet Fazlinović i ‘Simpsonovi’ (VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Umentost i zabava često bivaju inspirisani životom, a nekad ga i preteknu, pa proročki objave nešto što se kasnije i dogodi.

Genijalna ekipa okupljena oko Neleta Karajlića i kultni šou “Top lista nadrealista”, predvideli su mnogo stvari, od raspada Jugoslavije, pa do nemira u Švedskoj, zagađenja čiji smo svedoci poslednjih godina, pa do Bregzita.

-Najteže je bilo predvideti prestanak rata posle raspada SFRJ. Početak rata je bio blizu nekako je bilo moguće naslutiti, kaže Nele Karajlić za Glas javnosti priznajjući da ni sam ne zna koliko se skečeva što sarajevske “Top liste nadrealista”, što potonjih “Nadrealista” ostvarilo i dadaje:
-Ima nekih posebno dagig skečeva koji se nisu obistinili, ali neću da otkrijem koji da se ne bi protumačilo da imam neke pretenzije, šali se Karajlić.

Da će zagađenje vazduha Beograd pretvoriti u scene iz “Blejd ranera” momci iz  "Top liste nadrealista" znali su još u SFRJ i to u epizodi  koja je snimljena 1989. godine  vizionarski najavili  “dešavanj u budućnosti, odnosno, u 1992. godini”, a mi 2021. doživeli.

- Magla, nisam mogao proć', ptice idu peške - rečenica kojom Dr Nele Karajlić opravdava svoje kašnjenje na posao kod urednika, Branka Đurića Đure.

Sarajevska „Top lista nadrealista“ u poslednjih više od 30 godina stekla je kultni status i zbog predviđanja građanskog rata i raspada Jugoslavije, podele Sarajeva, a veseli Bosanci predvideli i mutaciju nekad popularne „Kviskoteke“ u „kvizove“ poput „Trenutka istine“, a moglo bi se reći da su Nele, Đuro, Zenit i društvo na neki način predvideli i loto-skandal koji je Srbiju zadesio pre nekolko godina.

 

Režiser Elmir Jukić i scenarista Feđa Isović u seriji "Lud, zbunjen, normalan" predvideli pomamu za maskama koja nam se dogodil u ovo "doba korone".

Tako jedan od glavnih junaka serije Izet Fazlinović koga maestralno tumači zvezda eksjugoslovenskog glumišta Mustafa Nadarević, može se reći, predvideo korona virus.

"Treba ih sami isprepadat. Napravit paniku i ove maske ima da idu ko halva", kaže Izet

 

Sa druge strane "Simpsonovi" toliko tačno prognoziraju da  obožavaoci govore kako je scenarista definitivno putnik kroz vreme.

"Simpsonovi" predvideli  politički uspon Donalda Trampa I to u epizodi koja je emitovana daleke 2000. godine, a u kojoj Lisa govori o "nasleđivanju prilične budžetske krize od predsednika Trampa". U toj epizodi je čak bila i scena u kojoj Tramp maše sa stepenica, koja je gotovo identična Donaldovoj fotografiji iz 2015. iz stvarnog života. Kada su izvršnog producenta Ala Džina pitali kako im je to pošlo za rukom, odgovorio je da su 2000. tražili neku smešnu slavnu ličnost koja bi bila predsednik.

Pored toga, predvideli su da će se glumac Tom Henks zaraziti opasnom bolešću, nakon što se pozitivno testirao na "smrtonosnu bubu". Podsetimo, sredinom marta prošle godine, Henks i njegova supruga Rita Vilson oboleli su  u Australiji na korona virus

U epizodi staroj sedam godina, vidi se izborna mapa Amerike, gotovo identična onoj koja je pokazla da će u Belu kuću ući Džo Bajden, a ne Donald Tramp.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP