Glas Javnosti

KAKO JE ŽELJKO JOKSIMOVIĆ dobio jednu od pesama KOJE SU OBELEŽILE NJEGOVU KARIJERU (VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Pesnika Duška Trifunovića dugo su nagovarali da Željku Joksimoviću da pesmu koja je na poseban način obežila njegovu karijeru.

 Reč je pesmi “Ima nešto u tom što me nećeš” koja se našla na njegovom četvrtom albumu objavljenom 2005. godine, a to je ujedno polsenja uglazbljena pesma Duška Trifunovića.

Dušku su govorili da je Joksimović odličan pevač, i kvalitetan autor i da bi bilo lepo da pesmu da nekome ko je do tada bio dugi na Evroviziji (“Lane moje”). Za Duška je inače važilo da nikada ni jednu pesmu nije prodao, ni Goranu Bregoviću, ni Jadranki Stojaković, ni Zdravku Čoliću, voleo je da ih poklanja autorima za koje je znao da ih otpavati na pravi način.

Pričalo se da je Joksimoviću značilo da se otpevavši stihove Duška Trifunovića upiše u plejadu autora čije su pesma postale nezaboravne.

Svojevrsnu anegdoatu o tome za Glas je ispričao Darko Trifunović, čiji je otac sa Duškom Trifunovićam bio brat od strica.

Foto: Youtube/Printscreen

Pitali jednom jedom Duška što mu je teško da  pesmu da Željku.

- Dao bih ja, ali mi pesnici smo sujetni, volim da se moji stihovi ne menjaju. Čuo sam da sa Željkom radi Leontina koja sve voli da izmenja- rekao je Duško.

U vreme kada je Joksimović radio album koji je po Duškovoj pesmi dobio ime pesnik je ipak pristao da njegovu pesmu peva sada jedna od najvećih domaćih pop zvezda.
Negde u izvedbi čulo se kako je jedne reč u nekom slogu izmenjena, Dušku je to bilo izgovor da onima koji su ga nagovarali da pesmu da Jokimoviću kaže “Eto, bio sam u pravu”.

Duškova pesma je u izvođenju Željka Joksimovića “ušla u uho” mnogih generacija, ali ostala je legenda da kada se posle svog navećeg beogradskog koncerta zahvaljivao svima koji su mu doprineli njegovoj velikoj karijetri, nije bilo imena Duška Trifunovića. Neko je na to skrenuo pažnju Željkovoj suprizi Jovani, a Dušku se i danas nazdravlja, pesnici žive dok se njihove pesme pamte. 

(Glas javnosti/O.S.)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR