Glas Javnosti

KAKO JE PROPAO DOGOVOR SVETSKE ZVEZDE I PORODICE MILOŠEVIĆ: Ediju GRANTU i Mariji PETI OKTOBAR uništio album i pesmu o Beogradu! (VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Jedna od najvećih muzičkih zvezda osamedesetih godina prošlog veka bio je Edi Grant, rege pevač poreklom iz Britanske Gvajane čiji je specifičan vokal osvajao vrhove svetskih top lista. Za Edija se zna da voli Srbe i Srbiju i da je gostovao u pesmi "Amsterdam" Riblje Čorbe ali je manje poznato da je imao neuspešni poslovni aranžman sa ćerkom bivšeg srpskog predsednika Slobodana Miloševića.

Naime, te sada već daleke i po Srbiju nesrećne 1999. godine, Edi Grant je snimio pesmu "I wanna show you Belgrade" ("Hoću da ti pokažem Beograd) kojom je želeo da pruži podršku našem narodu tokom NATO bombardovanja. Pesmu je Edi izveo i na Milenijumskoj fešti u Londionu u decembru te godine. 

Njegov menadžment uskoro kontaktira radio-televizija Košava i vlasnica Marija Milošević, koja predlže Ediju da upravo Košava buide izdavač njegovog novog albuma. Grant prihvata ideju i tokom 2000. godine snimaza "Košavu" album "Hearts and Diamonds" ("Srca i dijamanti) na kojoj se našla i pesma o Beogradu. 

Na televiziji Košava počinje da se svakodnevno vrte reklame i najave za novi album Edija Granta a spominjao se i veliki beogradski koncert krajem godine. Album je izašao polovinom septembra ali od promocije i koncerata nije bilo ništa jer su usledili izbori na kojima je Marijin otac Slobodan Milošević poražen a potom i peti oktobar posle kojeg više ni izdavač Grantovog albuma RTV Košava nije postojala.

Nije do kraja poznato da li je sve iz ugovora sa Edijem Grantom do kraja ispoštovano niti je on ikada javno želeo da govori o svom poslovnom aranžmanu sa Marijom Milošević i Košavom. Zanimljivo je da je u zvanićnoj Grantovoj diskografiji na njegovom sajtu do skoro album "Hearts and Diamonds" bio izbirsan iz spiska albuma, kao da nije ni postojao ali je u peoslednje dve godine ipak vraćen u spisak objavljenih albuma.

Takođe, tokom sajma knjiga u Beogradu krajem oktobra 2000. i pada Miloševića, mogle su se ispred sajamske hale za bagatelu kupiti tek objavljena muzička izdanja tada već nepostojeće RTV Košave među kojima i novi album Edija Granta "Srca i dijamanti').

Bilo kako bilo, Edi Grant nije presdtao da voli Beograd i Srbiju i za seve ističe kako je vatreni navijač Partizana. A možda uradi i reizdanje nesuđenog "Košavinog albuma" pa pesma o Beogradu konačno postane svetski hit.

">

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR