Glas Javnosti
posta

KORONA NE BI BILA PROBLEM ZA NIKOLU TESLU: Itan Hok govori kako bi se srpski genije zaštitio od virusa

Pop kultura
Autor: Glas Javnosti

U Americi je na 164-godišnjicu od rođenja jednog od najvećih umova sveta, Nikole Tesle, premijerno prikazan film "Tesla". Nakon projekcije organizovana je proslava na kojoj su gosti bili reditelj Majkl Almereida i glumci Itan Hok i Kajl Meklaklan.

- Istina o velikom američkom naučniku srpskog porekla Nikoli Tesli oduzima dah, njegova mudrost, energija i unutrašnje biće privlače ljude, i iako neki misle da je pomalo zaboravljen, svaka ozbiljna osoba koju zanimaju nauka, umetnost i filozofija njegovo ime vidi svuda oko sebe - ocenili su glavni protagonisti filma "Tesla" reditelj Majkl Almereida i glumci Itan Hok i Kajl Meklaklan.

Hok je rekao da bi pitanje za Teslu bilo o pandemiji korona virusa i šta možemo da naučimo iz ovog momenta:

- Novi virus ga ne bi iznenadio, on je poznati mizofob i zato bih ga pitao kako možemo da promenimo sebe u ovo vreme - rekao je Hok na onlajn proslavi Teslinog rođendana, na koju je od srpskih medija bio pozvan samo Tanjug. Genijalni Nikola Tesla, podsetimo, za mnoge ljude bio je ekscentričnog ponašanja, jer se, između ostalog, najviše čuvao od virusa i bakterija i nikada se ni sa kim nije rukovao, zbog čega je nosio rukavice. Zanimljivo je da i prao ruke čak tri puta.

Veliki glumac za ulogu se spremao tako što je s uživanjem čitao Teslina pisma, eseje, sve što je mogao da nađe o njemu. - Film nije dokumentarna, već Almereidina priča o Tesli, koju je on želeo da ispriča. Ako si ozbiljna osoba, zanimaju te nauka, filozofija i umetnost, čućete ime Tesla u svakom trenutku. Kada sam radio na građevini da bih uštedeo novac za koledž, neću to zaboraviti, imao sam 20 godina, momak koji je klesao kamen rekao mi je tada treba da pročitam tekst o Tesli - zaključio je Hok.

(Izvor: Kurir)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR